Şefkatli Eller Ehlibeyt Derneği, Dünya Kudüs Günü dolayısıyla basın açıklaması düzenlendi.

Şehit Er Ömer Erüstüm Meydanında yoğun yağan sağanak yağmura rağmen toplanan dernek üyeleri adına açıklama yapan Şefkatli Eller Ehlibeyt Derneği Başkanı Şeref Ertekin, dünyadaki bütün teröristlerin, terör gruplarının kurucusu, finansörü ve destekçisinin Amerika ve İsrail olduğunu söyledi.

Ramazan ayının son cumasının Dünya Kudüs Günü olarak kutlandığını hatırlatan Ertekin, “Allah’ın Müslümanlara 3 emaneti olan Mescidi Haram, Nebevi ve Aksa onlarca yıldır Amerika, İsrail işgali altında. Allah bize namazı orucu, haccı soracak, peki bu emanetlerini sormayacak mı? Ne cevap vereceğiz. Dünyanın her tarafında kutlanan Dünya Kudüs Günü Afşin’de de kutlanmaktadır. Bizler elimizden geldiği her fırsatta Kudüs’ü anlattık. Artık Kudüs’ü herkes tanıyor ve biliyor fakat sahip çıkanı yok.” dedi.

Hükümetin İsrail ile normalleşme adımlarını eleştiren Ertekin, şu ifadelere yer verdi:

“Ey hükümet yetkilileri o vakarlı duruşunuzu neden değiştirerek dünyanın en büyük teröristi İsrail ile normalleşmeye gidiyorsunuz? İsrail’in PKK, YPG, PYD, İŞİD’e verdiği destek ortadayken İsrail ermeni soykırımını tanırken İsrail’in elindeki haritada Türkiye parçalanmış bir halde çiziliyken ne oldu da şimdi dünyanın en büyük teröristi İsrail ile normalleşmeye gidiyorsunuz? Şunu unutmayın Peygamber Miraç'a Kudüs'ten yükseldi yine bu ümmettin yükselişi, ayağa kalkışı da Kudüs’ten olacaktır. Her ümmetin bir sınavı vardır. İşte bu ümmetin ve bu günkü Müslümanların sınavı da Kudüs’tür. Allah'ım sana söz veriyoruz, Resulullaha söz veriyoruz, Kudüs şehitlerine söz veriyoruz ki Kudüs'ü hiçbir zaman yalnız bırakmadık ve bırakmayacağız. Kudüs özgür olana kadar, Kudüs bizim her zaman her yerde davamızdır ve davamız olacaktır”

Açıklamanın ardından dernek üyeleri dağıldı.

Editör: Haber Merkezi