Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü, Yaban TV tarafından başlatılan kampanya çerçevesinde, kar yağışı ve kış şartları nedeniyle daha önce doğaya salınan Kınalı kekliklerin beslenebilmesi için Elbistan'da doğaya yem bırakıldı.
2012 yılı ve daha önce Elbistan'da, Ekinözü'nde ve Nurhak ilçelerinde doğaya bırakılan keklikler ve diğer yabani hayvanların aç kalmaması için harekete geçen Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürlüğü, kekliklerin salındığı bölgelere yem bıraktı. Av Hayvanları Su Ürünleri Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan ve Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürü Hacı Kalınkütük ile ekibi, Elbistan, Ekinözü ve Nurhak ilçelerinde kış aylarında yem bulmakta güçlük çeken kekliklerin aç kalmaması için, dağ eteklerine 5 ton yem bıraktı.
Kınalı kekliklerin aç kalmaması için çalışmalara başladıklarını ifade eden Doğa Koruma ve Milli Parklar Şube Müdürü Hacı Kalınkütük, "Zor günlerinde dostlarımızın yanındayız" dedi.
Ekolojik dengenin ve yaban hayatının sürekliliği için bu tür etkinlikler düzenlediklerini belirten Kalınkütük, "Doğadaki dengenin bozulmasının hepimizi olumsuz etkilediğini bilmemiz gerekiyor. Bu nedenle Orman Su İşleri Kahramanmaraş Şube Müdürlüğümüz kış aylarında yaban hayatını korumak için doğaya yem bırakmaktadır" diye konuştu.
Av Hayvanları Su Ürünleri Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan ise, "Yaban TV ile Doğa Koruma ve Milli Parklar Kahramanmaraş Şube Müdürü işbirliğinde yapılan çalışmalarımız kapsamında kış şartları nedeniyle aç kalan hayvanlarımıza destek olmak adına çalışmalarımızı aralıksız sürdüreceğiz" ifadesini kullandı.
Bölge insanın da desteğini alarak 25 tonun üzerinde yem toplayan Av Hayvanları Su Ürünleri Koruma ve Yaşatma Derneği Genel Başkanı Ali Haydar Doğan'a, çalışmalarından dolayı genel müdürlük tarafından gönderilen teşekkür belgesini Hacı Kalınkütük takdim etti. Daha sonra ellerine poşetlerle yem alan görevliler, yaban hayvanlarının ulaşabilecekleri noktalara yemleri saçtılar
Editör: Haber Merkezi