26. Vergi Haftası dolayısıyla Afşin Vergi Dairesi Müdürü Ebru Ayhan ve beraberindeki heyet,  Afşin'de bulunan sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.

Afşin Vergi Dairesi Müdürü Ayhan ve beraberindeki heyet, Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can'ı, Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Hakan Topaktaş'ı, Afşin Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Adnan Kabaağaç'ı ziyaret ederek verginin önemine dikkat çektiler.

Ziyaretlerin ardından açıklama yapan Afşin Vergi Dairesi Müdürü Ebru Ayhan, “Köklü bir vergi bilincinin ve vergiye gönüllü uyumun oluşturulamadığı bir toplumda yeterli düzeyde vergi toplanamayacağı açıktır. Vergi Haftası etkinlikleri kapsamında Afşin'de sivil toplum kuruluşlarımızı ziyaret ettik. Vatandaşlarımızda vergi bilincinin oluşturulması, vergiye gönüllü uyumun sağlanması, idare - mükellef arasında güven ortamının sağlanması ve verimli bilgi akışının gerçekleştirilmesi suretiyle değişimin sürekli hale getirilmesi hedeflenmektedir.  Bu doğrultuda, Vergi Haftasında bir taraftan geleceğimizin vergi konusunda bilinçli ve kararlı mükellefleri olacak çocuklarımıza ve gençlerimize Vergi ve Gelir İdaresi tanıtılırken, diğer taraftan mükelleflerimiz ve vatandaşlarımızla çeşitli platformlarda bir araya gelerek etkili bir iletişim ortamının sağlanmasına çalışıyoruz."diye konuştu.

Vergi vermenin vatandaşlık görevi olduğunu belirten Ayhan, "Vatandaşlarımıza vergi vermenin bir ödev, bir zorunluluk ama bunların hepsinin ötesinde bir vatandaşlık görevi olduğu hatırlamaları gerekiyor. Sadece vergiyi vermek değil kayıt dışı ile mücadele etmekte bir vatandaşlık görevidir. açıklamasında bulundu.

Afşin Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bekir Sıtkı Can ise, yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.Can, ziyaret sırasında, verginin kutsal olduğunu ve vergi bilincinin çocuklarımıza aktarılması gerektiğini söyledi. Metin Can, vergiyi kısaca, devletin gerçek ve tüzel kişilere yüklediği ekonomik yükümlülük olarak açıklayabileceklerini anlatarak, "Hizmetlerin yapılabilmesi için yapmış olduğumuz alışverişlerimizde mutlaka fişimizi almalıyız. Herkes yapmış olduğu harcama kadar devlete vergi ödüyor, bu vergilerle de devlet bizlere hizmet yapıyor. Bizler vergilerimizi ne kadar düzenli ödersek, karşılığını da alırız. Bunun için her vatandaş üzerine düşen görevi yapmalıdır" dedi.

 

 

Editör: Haber Merkezi