Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, yıkımına başlanılan eski hükümet konağında incelemelerde bulundu. Başkan Aydoğan, yıkılan eski hükümet konağının yerine Afşin’e yakışır bir meydan yapılacağını kaydetti.
Milli Emlak tarafından Afşin Belediyesi’ne tahsis edilen eski Hükümet Konağı’nda yıkım çalışmaları başladı. Yıkılan yer ise, büyük bir meydan yapılması planlanıyor. Yıllardır Afşin’e hizmet eden binanın çürük olduğu, yıkılırken bir kez daha gözler önüne serildi.
 Yıkım çalışmalarını yakından inceleyen Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Eski Hükümet konağımızı yıkıp Afşin’imize yeni bir meydan kazandırma projemiz vardı. Buradaki binamız ömrünü tamamladı, devletimiz şahane bir hükümet binamızı yaptı. Eski hükümet konağımızın bulunduğu alan gerçekten de Afşin’in ihtiyaç duyduğu bir alanı kaplıyordu. Bu alanda bulunan Turabioğlu Camiini de kaldırdığımız zaman tamamen şehrin ortasında, şehrimize yakışır bir projeyle şehrimize meydan yapacağız.” şeklinde konuştu.
-“Sıradan iş makinaları binayı yıkmaya yetiyor”
Binanın eski olduğunun altını çizen Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, “Hükümet konağımız gerçekten de çok eskimiş ve ömrünü tamamlamış olduğunu görüyoruz. Çünkü sıradan bir iş makinasıyla dokunmadan yıkılan bir bina ile karşı karşıyayız. Zamanlama olarak da iyi bir zamanda bu yıkım işi gerçekleşiyor. Burada bir meydan çalışması olmasa bile eğer hükümet konağı burada faaliyetlerini sürdürseydi bile hükümet konağının yenilmesi gerektiğini bizlere bu yıkım çalışması gösterdi. Çünkü binamız çok çürümüş e kullanılamaz hale gelmiş durumda. Bu arada iki işi birden yapmış bulunuyoruz. Hem Afşin’de en ufak bir depremde bile yıkılma riski olan bir binayı ortadan kazandırıyoruz hem de Afşin’imize bir meydan kazandırıyoruz.” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi