Afşin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatih Aksu, kış mevsiminin başlamasıyla soba ve kalorifer küllerinin gelişi güzel dökülmemesi konusunda vatandaşları uyarıda bulundu.

Kömür atıklarının hem insan sağlığını tehdit ettiğini, hem de şehrin görüntüsünü bozduğunu belirten Afşin Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Fatih Aksu, Zabıta Müdürlüğünce denetimlerin başlatıldığını söyledi.

Daha güzel ve yaşanabilir bir Afşin için kış mevsimi boyunca yapılması gerekenlerle ilgili açıklamada bulunan Aksu, şunları kaydetti:

" Bazı vatandaşlarımız konteynırlardaki evsel atıkların üzerine sıcak külleri dökerek konteynırlarda yangın çıkmasına ve böylece çevreye pis duman yayılarak hava kirliliğine sebebiyet vermektedir Belediye Başkanımız Sayın Mehmet Fatih Güven temiz ve yaşanılabilir bir Afşin oluşturmanın gayreti içinde olup, çevre kirliliğine büyük önem vermektedir. Belediye Başkanımızın talimatı ile ilçemizin her bölgesinde soba ve kalorifer küllerinin rastgele dökülmesinin önlemek için Belediyemiz Zabıta Müdürlüğünce denetimler başlamıştır.         Bu nedenle, vatandaşlarımızın soba ve kalorifer küllerini soğutularak boşaltılan kömür torbaların veya benzeri torbalara koyarak, konutunuza en yakın konteynırların yanına veya müsait bir alana düzenli bir şekilde bırakmaları gerekmektedir. Temizlik ekiplerimiz torbalanmış külleri düzenli olarak alacaklardır. Bu konuda kalorifer yakıcılarının ve vatandaşlarımızın duyarlı olmasını rica ederiz."

Aksi davranışta bulunan vatandaşlar hakkında 5326 Sayılı kabahatler Kanununa göre 154 TL ile 4.689 TL arası para cezası uygulanacağını hatırlatan Aksu, "Rastgele küldökenlerin görülmesi halinde ALO 153 ZABITA HATTI veya 5112136 numaralı telefonlar aranarak bilgi verilmesini rica ederiz" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi