Vali Kocatepe, İl Jandarma Alay Komutanı Albay İsmail Cömert ve İl Emniyet Müdürü Metin Aşık’la birlikte düzenlediği basın açıklamasında, terörle mücadelenin kararlılıkla sürdürüldüğünü söyledi. Dünkü operasyona katılan birlikleri kutlayan Vali Kocatepe, etkisiz hale getirilen teröristlerin eylem hazırlığı içerisinde olduğunu ifade ederek, çok sayıda silah, bomba ve bomba yapımında kullanılan malzeme ele geçirildiğini kaydetti. Güvenlik güçlerinin zorlu arazi koşullarına karşın cansiperane çalıştığını vurgulayan Kocatepe, şöyle konuştu:
“Teröristlerin takibi sonucu İl Jandarma Komutanlığı'na bağlı birlikler ve Emniyet Müdürlüğü Özel Harekat birlikleri dün akşam İncirli köyü kırsalında tespit edildi. Kendilerine ‘dur’ ihtarı yapıldı ama buna ateşle karşılık verildi. Çıkan çatışmada 3 terörist etkisiz hale getirildi. Bunlardan 2’si dün akşamki çatışmada, birisi ise sabah 10.30 gibi yaralı teröristle temas sağlandı. Ateşle karşılık verince o da etkisiz hale getirildi. Güvenlik güçlerimizi tebrik ediyorum. Kahramanmaraş'ın güvenliği için arazi hangi şartta olursa olsun arkadaşlarımız cansiperane görevlerine devam ediyorlar. Etkili operasyonlarla terör örgütünü takibimiz devam ediyor. Terör örgütünün ilimizin huzurunu kaçırmasına müsaade etmeyeceğiz. Dağlarımızın huzuru ve güvenliği için hiç kimsenin endişesi olmasın. Polisimizle, askerimizle gece gündüz nöbetimizi tutuyoruz. Terör örgütü ne yaparsa yapsın amacına ulaşamayacaktır. Onların amacı zaten güçleri yetmeyeceğini bildikleri halde ‘ne kadar zarar veririz, ne kadar bu ülkeyi tedirgin edebiliriz, kalkınma hızını durdururuz’ bunun çabası içerisindeler. Kendilerine destek veren dış güçler de var. İçerde destek olan gafiller de var. Ama kısa sürede bunların sonlandırılacağını ve ülkemizin huzur ve güveninin tesis edileceğine inanıyoruz.”
Teröristleri hayal peşinde koşan insanlar olarak nitelendiren Vali Kocatepe, bu yolun sonu olmadığını teröristlerin de bildiğini dile getirdi. Kocatepe, “Dağdaki teröristlerin bu sonu görüp bir an önce teslim olmaları lazım. Onları sevk ve idare edenler maalesef onları ölüme gönderiyorlar. Bir teröristin ortalama ömrü zaten 5-6 sene. Silaha başvuranlara karşı silah kullanmak bu devletin doğal hakkı. Hepsinin sonu neyse kaçanların sonu da odur. Teröristin sonu ölümdür. Diliyoruz ki onlar da bu zararlı faaliyetlerden vazgeçsinler. Ülkeye zarar vermekten, anne babalarını üzmekten, ağlatmaktan vazgeçsinler. Bu ülkenin şefkatli kollarına, kanunumuzun şefkatli kollarına sığınsınlar” diye konuştu.
Öte yandan, teşhir edilen teröristlere ait malzemeler arasında 2 adet M-16 piyade tüfeği, 1 adet Kaleşnikof tüfeği, bu silahlara ait 14 adet şarjör, 10 adet el bombası, yüzlerce adet mermi, 2 adet el telsizi, 1 adet büyük telsiz, 3 adet sırt çantası, 2 adet fotoğraf makinesi, 1 adet akım ölçer cihazı, muhtelif örgütsel dokümanlar ve muhtelif yaşam malzemeleri bulunuyor.
Editör: Haber Merkezi