Kahramanmaraş Valiliği AB, Dış İlişkiler ve Proje Koordinasyon Merkezi tarafından hazırlanan “Geleceğin Bürokratları” projesi kapsamında kente gelen Polonyalı öğrenciler Vali Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret etti.
Polonya Vistula Üniversitesi’nde eğitim gören öğrencilere Kahramanmaraş’ın tarihi ve kültürel yapısı ile turizmi hakkında bilgiler veren Vali Kocatepe, ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
Son dönemde hız kazanan bu tür AB projeleri ile kültürler arası etkileşimin arttığına dikkat çeken Vali Kocatepe, bu gezilerle insanların birbirlerini daha yakından tanıma fırsatı bulduğunu belirtti. Türkiye’nin özellikle son 10 yılda çok önemli gelişmeler göstererek refah düzeyini daha da artırdığını ifade eden Kocatepe, şöyle konuştu:
“Türkiye her geçen gün büyüyen ve gelişen bir ülke. Ancak hala Avrupa’da ülkemize tarihten kalma bazı hikayelerle bakıldığını görüyoruz. Bu ziyaretler, bu düşüncelerin ortadan kalkması, hem kendimizi ifade etme hem de onları yakından tanımamız için büyük önem taşıyor. Öğrencilerimiz de 10 gündür şehrimizde misafir ediliyor. Karşılıklı görüşmeler yapıyorlar. Umut ediyorum ki güzel düşüncelerle kentimizden ayrılıp, gittikleri yerlerde bizleri en iyi şekilde anlatacaklardır. Toplumların kaynaşması için bu çalışmaların devam etmesini diliyor, öğrenci arkadaşlarıma ziyaretlerinden dolayı teşekkür ediyorum.”
Vali Yardımcısı Dr. Erkan Bulgan’ın da katıldığı ziyarette, öğrenciler Kahramanmaraş hakkındaki izlenimlerini Vali Kocatepe’yle paylaştılar. Kentin iklimini ve doğal güzelliklerini oldukça beğendiklerini ifade eden öğrenciler, turizm alanında yapılacak çalışmalarla Avrupa insanının kente çekilebileceğini söylediler.
Editör: Haber Merkezi