Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Çağlayancerit Lisesi son sınıf öğrencilerini kabul ederek, onlarla sohbet etti. Öğrencilere tavsiyelerde bulunan Kocatepe, "Bilgi okumakla elde edilir, o nedenle okuyun" dedi.
Valilik Fikret Kiraz Toplantı Salonu'nda öğrencilerle buluşan Kocatepe, liseyi bitirip üniversiteye girmeye hazırlanan genç beyinlerle sohbet etti. Devlet görevi boyunca edindiği tecrübeleri öğrencilerle paylaşan Kocatepe, Türkiye Cumhuriyeti'nin her geçen gün büyüyen bir devlet olarak geleceğe yürüdüğünü söyledi.
Ülkenin kalkınıp gelişmesinde genç nesillere büyük görevler düştüğünü anlatan Kocatepe, öğrencilerden buldukları her fırsatı okuyarak geçirmesini istedi. "Öğrenmenin yolu okumak" diyen Vali Kocatepe, şöyle konuştu:
"Öğrenmenin yolu okumak arkadaşlar. Ne bulursanız okuyun, bunlardan faydalanmaya çalışın. Eğer ilçenizin imkanları yeterli olmuyorsa bunu okulunuz vasıtasıyla bize bildirin ve ilden destek alın. Çünkü bilgi okumakla elde edilir. Malum şimdi bilgisayar daha revaçta gibi görünüyor ama öyle değil. Bilgisayar tabi ki bilgi edinmek için bir araç ama bizde çocukluktan itibaren oyun oynamak amacıyla kullanıldığı için onun başında sadece vakit geçiriyoruz. Yani sizden isteğim bilgisayarı da bilgi edinmek amacıyla kullanmalısınız. Sizin için gerekli olanları alın. Tekrar kitaba dönersek size söyleyeceğim her kitap ayrı bir bilgi kaynağıdır. Size yeni dünyalar, yeni boyutlar açar. Görmediğiniz şeyleri size hayal ettirir. En azından kelime dağarcığınız genişler. İnsanın konuşurken 100 kelimeyle konuşması bir meziyettir ama bin kelimeyle konuşması daha ayrı bir meziyettir ve ona olan saygıyı artırır."
Öğrencilerle uzun süre sohbet eden Kocatepe, yöneltilen soruları içtenlikle cevaplandırdı. Kocatepe, öğrencilere sınavlarında başarılar diledi. -
 
Editör: Haber Merkezi