Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş’ın saklı cennet ve hazine gibi olduğuna dikkat çekerek, “Turizmde hak ettiğimiz yeri almamız yönünde ışık yakıldı” diye konuştu.
Türk Havayolları Ankara Satış Müdürü Emrullah Kirişçi, Kahramanmaraş Havayolları Temsilcisi Gürsel Tümer’in aralarında bulunduğu 20 kişilik Tur Operatör yetkililerinin ziyaretinde konuşan Vali Kocatepe, “Bizim esnafımızla, ticaret erbabımızla bu sektörde bu bilinçle turizmi Kahramanmaraş’a yerleştirmek,  daha da geliştirmek bilinciyle hareket etmemiz lazım” dedi.
Vali Kocatepe, “Kahramanmaraş turizmde hak ettiği yeri alacağı, tur operatörlerimizin bugünkü ziyareti ile bize bu ışığı yaktı. Kahramanmaraş’ımızın kültür turizmi özeliklerini ön plana çıkarma konusunda belediyemizin, il özel idaremizin devletimizin yine özel sektörümüzün yatırımlarını görmeye başladık. Hanlarımız restore edildi, tarihi değerlerimiz ortaya çıkarıldı,  bu faaliyetler devam edecek. Ulaşımdaki engel yavaş yavaş ortadan kalkıyor.  Göksun yolumuz artık sona yaklaştı. İnşallah 2015’te tamamlamasını ve açılmasını sağlayacağız,  yine havayoluyla ilgili ulaşım konusundaki gelişmeler devam ediyor.
Kahramanmaraş’ımız gerçekten saklı bir hazine gibi, saklı bir cennet gibi, aslında köşesinde duran kendi içinde hızla gelişen büyüyen modernleşen bir şehir. Artık bunların Türkiye turizm sektörü farkına vardı ve bugün 20 civarında tur operatörümüz şehrimize gelerek Kahramanmaraş’ın güzelliklerini incelediler.  İnşallah bundan sonra turistler ilimize gelmeye deva edecekler. Bizim esnafımızla, ticaret erbabımızla bu sektörde bu bilinçle turizmi Kahramanmaraş’a yerleştirmek, daha da geliştirmek bilinciyle hareket etmemiz lazım. Bacasız sanayi olan Kahramanmaraş’ımızın iyi değerlendireceğini tahmin ediyorum ve düşünüyorum ve bizimde bu anlayışla çalışmalarımızı sürdüreceğimizi ifade ediyorum” diye konuştu.



Editör: Haber Merkezi