Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’nde incelemelerde bulundu. Vali Kocatepe, “Kur’an’ı kerimde ifade edilen, tarif edilen Eshab-ı Kehf’in donatılarını ve konumuna en uygun Eshab-ı Kehf’in Afşin’de olduğunu ifade ediyoruz.” dedi.
Çeşitli incelemeler için Afşin’e gelen Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi’ni ziyaret etti. Ziyaret sonrası Valiliğin Afşin Eshab-ı Kehf hakkında yapılan çalışmaları anlattı.
-Eshab-ı Kehf Sempozyumu Bildirimleri Kitaplaşıyor
Vali Şükrü Kocatepe, Eylül 2012 tarihinde Afşin’de yapılan Uluslar Arası Afşin Eshab-ı Kehf Sempozyumunun bildirimlerinin toplanarak kitap haline getirileceğini belirtti. Kocatepe, “Eshab-ı Kehf’te güzel bir sempozyum gerçekleştirmiştik. Bununla alakalı olarak buradaki bildiriler bir kitap haline getirildi. Deneme baskısı yapılmış ve benim elime geçti, inceledim gayet güzel ve dolu bir kitap olmuş. En kısa zamanda inşallah il özel idaresi kanalıyla baskıya gönderip halkımızın istifadesine sunacağız. ”dedi.
-Kur’an-ı Kerim’e en uygun yer Afşin
‘Kur’an-ı kerimde ifade edilen, tarif edilen Eshab-ı Kehf’in donatılarını ve konumuna en uygun Eshab-ı Kehf’in Afşin’de olduğunu ifade ediyoruz.’ Diyen Kocatepe, şunları kaydetti:
“Eshab-ı Kehf’te gerçekleşen sempozyum gerçekten de çok güzel ve kapsamlı olmuştu. Yurtdışından bilim adamları katıldı ve uluslararası bir sempozyuma ev sahipliği yaptı Eshab-ı Kehf. Bilim adamları burada tespitlerini ifade ettiler ve ortaya çıkan sonuç itibarıyla Afşin’de bulunan Eshab-ı Kehf’in dünyada 33 yerde, ülkemizde ise 4 yerde olduğu iddia edilen yerlerden çok farklı bir konumda olduğu ayrıca tarihi Osmanlı arşivi belgeleriyle de yeri tescil edilen mülkiyet itibarıyla geçen tek Eshab-ı Kehf olduğu burada ifade edildi. Biz bununla gurur duyduk. çünkü Afşin genel yapısı itibarıyla Eshab-ı Kehf’e geçmişten buyana en çok sahip çıkan yer olmuştur. Eshab-ı Kehf’in kendi bölgelerinde olduğunu iddia eden diğer yerlerdeki insanların bu konuda alınmaması gerekir. Çünkü gerçekte durum neyse, biz sonuç itibarıyla tek Eshab-ı Kehf burasıdır demiyoruz ama Kur’an’ı kerimde ifade edilen, tarif edilen Eshab-ı Kehf’in donatılarını ve konumuna en uygun Eshab-ı Kehf’in Afşin’de olduğunu ifade ediyoruz. Ama bunun farklı ifade bulunanlar olabilir, onlara da saygı duyuyoruz.”
Otel ve yol çalışmaları
Eshab-ı Kehf’in otel ve yol çalışmaları hakkında da bilgi veren Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, şunları kaydetti:
“Kahramanmaraş’tan, çevre il ve ilçelerimizden gelen ziyaretçilerimizin çok daha kolay gelip gidebilmeleri için yolun ıslah edilmesi ve bölünmüş yol olarak gidiş geliş halinde yapılması konusunda çalışmalarımız var. Kültür ve Turizm Bakanlığından bu konuda talebimiz oldu. İnşallah bunu da yakın zamanda gerçekleştireceğiz. Ayrıca Eshab-ı Kehf’e uzak yerlerden gelen vatandaşlarımız için konaklama mekânı yapımı konusunda Vakıflar Genel Müdürlüğü ile çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu konuda müteahhit bulunamaması sebebiyle projemiz bugüne kadar gerçekleştirilemedi. İnşallah yakın zamanda Eshab-ı Kehf’e güzel bir konaklama tesisi yapılır ve Afşin Eshab-ı Kehf’e tüm dünyadaki ilgi gösteren herkesin görmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz. “
Editör: Haber Merkezi