Trafik kazalarından dolayı 7 kişinin hayatını kaybettiğini, 150’nin üzerinde büyük ve küçükbaş hayvanlarının telef olduğunu belirten belde halkı, yolu trafiğe kapatarak araç geçişini engelledi. Kendi otomobilleri ile traktör ve römorkları bırakarak yolu trafiğe kapatan belde halkı, yaşadıkları problem çözüme kavuşana kadar eylemlerini sürdüreceklerini söylediler.
Söğütlü beldesi muhtarlarından Salman Kılıç, meydana gelen trafik kazalarında insanların canlarını ve mallarını kaybettiklerini ifade ederek, “7 tane vatandaşımız öldü. 150 adet hayvanımız telef oldu. Yol kenarında bulunan evlerimizin içine araçlar girdi. Sorunumuz çözülene kadar yolu kapatacağız. Alt veya üst geçit istiyoruz. Milletvekillerimiz gerekli sözü vermesine rağmen halen sonuç alamadık. Bu nedenle belde halkı yolu trafiğe kapatma kararı aldı. Karayollarına gerekli müracaatlarımızı yaptık. Ondan da sonuç çıkmadı. Yetkililerden yaşadığımız soruna çözüm bulmalarını talep ediyoruz” dedi.
Belde halkından Nuran Söğütlü ise, “Geçen gün oğlum bu yoldan inekleri getiriyor. Yolda hızla seyreden otomobil, oğlumu az bir farkla geçerek ineklere çarpıyor. İneğimiz düşüyor ama şükür çocuklarımıza bir şey olmadı. Sürücü suçlu olmasına rağmen inmiş bizlere kızıyor. Biz ne gerekiyorsa onu istiyoruz” diye konuştu.
Belde sakinlerinden Ayşe Nehir ise, 10 yaşındaki yeğeninin yol üzerinde meydana gelen kazada hayatını kaybettiğini ifade ederek, “Çocuklarımızın ve torunlarımızın bu yolda ölmesini istemiyoruz. 10 yaşına kadar ne hallerle büyüttüğümüz yeğenim, biranda elimizden gitti. Çocuklarımız yola fırlayan tavuklarla karıştırılmasın” diye konuştu.
18 yaşındaki kızının yol üzerinde kaza geçirdiğini kaydeden Aslıhan Avşaroğlu da, “Kızım eve gelirken yoldan çıkan araç, kızımı duvara sıkıştırdı. Benim 18 yaşındaki kızıma bir şey olsa idi bunun hesabını kim verecekti. Bir çocuk zor büyütülüyor. Kaza sonrası 4 gündür çocuğum neler çekti” dedi.
Küçük yaşına rağmen yol kapama eylemine katılan Sude Naz Altay ise, babasına seslenerek, “Buradan gitmek istiyorum. Sevmiyorum ben burayı” diye konuştu.
Yolun trafiğe kapatılmasının ardından olay yerine gelen jandarma ve polis, yolun tekrar trafiğe açılması için belde halkı ile görüştü. Zaman zaman sürücüler ve belde halkı arasında yol kapama nedeniyle tartışmalar yaşandı.
Gereken çalışmaların yapılacağına dair jandarma ve polis yetkililerinden söz alan belde sakinleri, olaysız bir şekilde dağılarak, yolu trafiğe açtılar.
Editör: Haber Merkezi