Tarım ve Orman Bakanlığının "Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi" kapsamında, Afşin’de atıl durumda bulunan arazilere alıç fidanı dikilecek.

Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, proje çerçevesinde ilçe genelinde üreticilere yüzde 50 hibe olmak üzere 510 adet alıç fidanı dağıttı.

Proje kapsamında atıl tarım arazilerinin tamamının etkin bir şekilde kullanılması ve alternatif ürünlerle verimin artırılmasının hedeflendiğini söyleyen Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Kayapınar, “ İlçemizde işlemeli tarıma uygun olmayan arazilerde, katma değeri yüksek bitki türlerinin üretimi artırma çalışmalarımız devam ediyor. Bundan sonraki süreçte de ekilip dikilmeye uygun olan her alanı ekip dikmek suretiyle ilçemiz ekonomisine dolayısıyla ülkemiz ekonomisine katkı sağlamış olacağız. Tarım Arazilerinin Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında, finanse edilen 510 adet aşılı ve tüplü alıç fidanı Müdürlüğümüz tarafından %50 hibe ile üreticilerimize dağıtıldı. Proje kapsamında dağıtılan fidanlar üreticilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi