Türkiye’nin AK Parti İktidarı döneminde ekonomik olarak güçlendiğini, çok önemli merhaleler kat ettiğini ifade eden Ak Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, “Şimdiki gençler bundan 11 yıl önce AK Parti’nin nasıl bir Türkiye devralındığını bilmiyor” dedi.
Ak Parti Grup Başkanı Vekili Mahir Ünal, Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı Nevzat Pakdil, Ak Parti Milletvekilleri Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Sıtkı Güvenç, Sevde Bayazıt Kaçar, Ak Parti İl Başkanı Fatih Erkoç ve Yönetim Kurulu üyeleri Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ve Yönetim Kurulu’na hayırlı olsun ziyareti gerçekleştirdiler.
AK Parti Grup Başkan Vekili Mahir Ünal, 11 yıllık iktidarları dönemlerinde Kahramanmaraş’a 575 proje 5.5 Katrilyonluk bir kaynak aktarıldığını, buna rağmen AK Parti milletvekillerinin Kahramanmaraş’ta acımasızca eştirildiğini ve bunu hak etmediklerini söyledi. Ünal konuşmasını şöyle sürdürdü:
 “Bundan 11 yıl önce 10 yaşında veya 13 yaşında olan gençler 2002 yılında nasıl bir Türkiye devraldığımızı bilmiyor. Biz Türkiye’yi karanlık günlerden aydınlık günlere çıkardık. IMF kapılarında nasıl dolaştığımızı çabuk unuttuk. Siyasette ve ekonomideki istikrarsızlıkları çabuk unuttuk. 2002 yılında iktidara geldiğimizde önce siyasi istikrar sağlandı. Arkasından ekonomik istikrar sağlandı. Türkiye normalleşmeye başladı. Havaalanları, barajlar, 17 bin km duble yol yapıldı. Ülkemiz hızla büyümeye ve güçlü bir ülke olma yolunda ciddi adımlar atılmaya başlandı. Bu durumdan tabii olarak rahatsız olanlar oldu. Özellikle de CHP. Gezi parkı olayları ile sokaklara dökülenler sandıkta yenemedikleri AK Partiyi meşru olmayan yollarla devirmeye çalıştılar ama başaramadılar. Biz (durmak yok, yola devam diyoruz) ve hizmetlerimizi çoğaltarak, milli gelirimizi artırarak bu yolda yürümeye devam edeceğiz. Türkiye’yi lider ülke yapmak için yürüyoruz’ dedi.
Kahramanmaraş Ticaret Borsası Başkanı Ahmet Duran Balsuyu ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Balsuyu, “Bizler sivil toplum örgütleri olarak Kahramanmaraş’ın sorunlarını Sayın vekillerimizle konuşuyoruz. Nevzat Bey, diğer milletvekillerimiz bizi sık ziyaret ediyorlar. Bizler de Kahramanmaraş için neler yapabiliriz, bunu sorguluyor ve sizlere aktarıyoruz. Zaman zaman sizleri eleştiriyoruz ama hepimizin ortak paydası Kahramanmaraş’ı daha ileriye nasıl taşırız bunun çabası içerisindeyiz. Bizlerin bir eksikliği var. Hepimiz bir araya gelemiyoruz. Hepimiz bir olamıyoruz. AK Parti iktidarı olarak,  havaalanları, barajlar ve 17 bin km duble yol yapıldı. Ama Kahramanmaraş diğer illere göre biraz geride kaldı. Burada geçmiş hükümetlerden beri gelen bu eksikliğin sizler ve bizler sayesinde bir an önce kapatılarak Kahramanmaraş’ı hak ettiği yere getirmemiz gerekiyor. Bunun için hepimiz gayret etmeliyiz. Ben bu ziyaretinizden duyduğum memnuniyeti ifade etmek istiyorum. Hepinize teşekkür ediyorum” dedi.
PAKDİL; “TÜRKİYE PRESTİJLİ BİR ÜLKE HALİNE GELMİTİR”
Öte yandan AK Parti iktidarının insan hakları konusuna çok önem verdiğini ifade eden Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, “AK Parti’nin attığı demokratikleşme adımları Türkiye’nin karşı karşıya olduğu sorunların çözümüne ciddi katkılar sağlamıştır. Ekonomik alandaki gelişmelerin sağladığı katkı ile birlikte düşünüldüğünde demokrasi, insan hakları ve hukuk devleti alanında gerçekleştirilen reformlar Türkiye’nin prestijini de yükseltmiştir” dedi.
Türkiye’nin ekonomik yapısının yükselen bir rota izlediğini belirten Pakdil, “Son 11 yılda Türkiye ekonomisi, Avrupa Birliğine üyelik sürecinin de etkisiyle büyük bir dönüşüm gerçekleştirmiş ve pek çok alanda yapısal reformlar hayata geçirilmiştir. Dünyanın 16. ve Avrupa’nın 6. büyük ekonomisi olan Türkiye, en güçlü ekonomilerin temsil edildiği G-20’nin faal bir üyesidir. Küresel malî kriz nedeniyle birçok dünya ekonomisinin daralma gösterdiği bir dönemde Türk ekonomisi 2008 yılındaki ekonomik yavaşlamanın ve 2009 yılındaki küçülmenin ardından 2010, 2011 ve 2012 yıllarında sırasıyla yüzde 9,2, yüzde 8,5 ve yüzde 2,2 oranında büyüme hızını yakalayarak Çin’in ardından büyüme hızı en yüksek ikinci ülke, Avrupa’nın ise en hızlı büyüyen ekonomisi durumundadır. 2012 ve 2013 yılında büyümenin yavaşlamasının sebebi ise komşu ülkelerimizdeki karışıklıklardır. İster istemez komşularımızın durumu ekonomimizi de etkilemiştir.”
--
 
Editör: Haber Merkezi