AK Parti Grup Başkanvekili, Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kurban Bayramı dolayısıyla Kahramanmaraş’ta bir dizi bayramlaşma programına katıldı.

Ziyaretler sırasında Kahramanmaraş Valiliği bahçesinde düzenlenen bayramlaşma töreninde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Mahir Ünal, bir kısım medyanın AK Parti düşmanlığı, ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın özrü ve HSYK seçimlerinde açıklamaların çarpıtılmasına yönelik değerlendirmede bulundu.

Tüm İslam aleminin bayramını kutlayan Ünal, basının tarafsız olarak görevini yapmasını istedi.

Ünal, “Maalesef ülkemizde bir kısım basın AK Parti düşmanlığı, Recep Tayyip Erdoğan düşmanlığını öyle bir noktaya getirmiş durumdaki her konuşmayı bağlamından koparıp farklı içeriklerle AK Parti karşıtlığı için kullanıyor. Muhalefet yapmak başka bir şey karşıtlık başka bir şeydir. Siyaset muhalefet yapmayı gerektirir. Basının da tarafsız olması gerekir. Eğer basın siyaset yapacaksa, gazeteciliği ve medyayı bırakıp siyasete girmesi gerekir” dedi.

ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Harvard Üniversitesi’ndeki açıklamaları ve sonrasında özrü hakkında açıklama yapan Ünal, “Şimdi ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın, Harvard Üniversitesi’ndeki konuşmasında yaptığı konuşmasında bir değerlendirmede bulunuyor. Bu değerlendirme içerik olarak Türkiye IŞİD’e yardım etti anlamında bir açıklama değil. Ama buna rağmen ABD Başkan Yardımcısı Biden, Sayın Cumhurbaşkanımızı aradı ve özür diledi. Daha da önemlisi Beyaz Saray sözcüsü bununla ilgili açıklama yaptı ve Biden’ın Recep Tayyip Erdoğan’a ve Cumhurbaşkanımıza olan hayranlığını içeren birde açıklama yaptı. Dolayısıyla Türkiye’nin uluslararası alandaki etkisini gücünü gösteren bir durum. Bazı konuları bağlamından koparıp bu tür açıklamalar yapmamak gerekir” ifadelerine yer verdi.

“HSYK SEÇİMLERİYLE ALAKALI AÇIKLAMALARIM BAĞLAMINDAN KOPARILDI”
Geçtiğimiz günlerde HSYK seçimleriyle alakalı açıklamalarının yine bir kısım medya tarafından bağlamından koparılarak yayınlandığına dikkat çeken Ünal, “Hatırlarsınız HSYK’yla ilgili bir açıklama yaptım. Yaptığım açıklamada ben ‘bizim liste kazanmazsa seçim gayri meşrudur’ diye bir ifade kullanmadım. Benim kullandığım ifade şuydu, ‘Hakimler, savcılar yüksek kurulunun şu anki seçimlerine meşru olmayan bir irade, yani paralel yapının seçimlere müdahale meşru değildir.’ Çünkü bu irade meşru değildir. Milletten kaynağını almayan, meşrutiyetini almayan hiçbir irade meşru değildir. Ama bizim açıklamalarımızı bağlamından kopararak kullandılar. Şimdi bizim böyle bir bakış açımız olamaz. Çünkü Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu anayasal çerçevede yapılan bir seçimdir. Nihayetinde bu seçimlerin sonuçları meşru sonuçlardır. Bunları bağlamından koparmamak lazım” diye konuştu.
Editör: Haber Merkezi