Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal, Vakıflar Genel Müdürlüğü ile UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde yer alan Eshab-ı Kehf’in yaşayan bir mekan olması yönünde çalışma başlattıklarını belitti.

Afşin’e Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi’nin temel atma programına katılan Kültür ve Turizm eski Bakanı Mahir Ünal, Eshab-ı Kehf Külliyesine yapılan konaklama tesisinin çok önemli bir eksiği kapatacağını söyledi.

UNESCO listesinde yer alan Eshab-ı Kehf’e gelen yerli ve yabancı turistlerin konaklama ve yemek hizmetlerinden yararlanması gerektiğine değinen Ünal, “ Eshab-ı Kehf’in yaşatılarak korunması gerekiyor. İki yıl önce Vakıflar Genel Müdürlüğü ile başlattığımız çalışmalar kapsamında konaklama tesisinin inşaatı için ön çalışmaları başlatıldı. İnşallah bu projenin tamamlanmasıyla birlikte Eshab-ı Kehf’e gelen yerli ve yabancı turistlerimiz daha güzel ağırlanacaklar” dedi.

Afşin Eshab-ı Kehf’in UNESCO kalıcı listesine alınarak tescillenmesi için çalışmaların devam ettiğini belirten Ünal, “ Eshab-ı Kehf geçtiğimiz yıl UNESCO Dünya Kültür Mirasları geçici listesine alındı. İnşallah kalıcı kültür mirası olarak da tescillenir. Geçtiğimiz dönem Vakıflar Genel Müdürlüğü, Eshab-ı Kehf’i Afşin Belediyesine devretti. Bundan sonraki süreçte Başkanımız Mehmet Fatih Güven burayla daha yakından ilgilenecek. Bugün ilçe merkezimizde güzel bir hizmetin temellerini attık. Afşin’in merkezine Türkiye Diyanet Vakfı tarafından yaptırılacak olan Eshab-ı Kehf Camii ve Külliyesi’nin temeli düzenlenen törenle atıldı. İlçemizde güzel şeyler, hizmetler oluyor. Önümüzdeki süreçte inşallah Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz ve Afşin Belediyemiz daha güzel hizmetleri vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız” açıklamasında bulundu.

Ünal, açıklamasının ardından Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Sefer Turan, Diyanet İşleri Başkanlığı Müsteşarı İsmail Palakoğlu, AK Parti İl Başkanı Ahmet Özdemir, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, AK Parti İl Kadın Kolları Başkanı Ayşe Kılıç, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Eshab-ı Kehf Külliyesi’nin taç kapısının önünde hatıra fotoğrafı çektirdiler.

Editör: Haber Merkezi