AK Parti Grup Başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, “Bu millet bizi sandıkla getirdi, sandıkla götürür. Niye? Çünkü bu milletin iradesi buna kadirdir. Ama istiyorlar ki, bu milletin iradesi bu ülkeyi yönetmesin” dedi.
AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Elbistan’a gelişinde partiler tarafından karşılandı.
Daha sonra AK Parti Elbistan İlçe Teşkilatı’na geçen Ünal, burada partililere hitap etti.
Ünal, Türkiye üzerinde çok büyük oyunlar oynandığını ifade ederek, milletin korkutulmak ve sindirilmek istendiğini belirterek, “Yahu bu millet ne zaman sinmiş? Ne zaman korkmuş? Bu millet ne zaman kime pabuç bırakmış? Bunlar bu milleti azıcık tanısalardı, akıllı akıllı köşelerinde otururlardı” dedi.
Ünal, partililere yönelik yaptığı konuşmayı, şöyle sürdürdü:
“Bu millet bizi sandıkla getirdi, sandıkla götürür. Belediye başkanını seçimle getirir, seçimle götürürsünüz. Mahir Ünal’ı beğenmezseniz, yarın Ahmet’i seçersiniz. Niye? Çünkü bu milletin iradesi buna kadirdir. Ama istiyorlar ki, bu milletin iradesi bu ülkeyi yönetmesin. İstiyorlar ki, bu ülkenin geleceğini kendileri belirlesin. İstiyorlar ki, sandıkla gelmeyen, sandıkla gitmeyen bir vesayet yapısı oluşturalım. İstiyorlar ki bu milleti korkutalım, sindirelim. Yahu bu millet ne zaman sinmiş? Ne zaman korkmuş? Bu millet ne zaman kime pabuç bırakmış? Bunlar bu milleti azıcık tanısalardı, akıllı akıllı köşelerinde otururlardı. Darbeler yaptılar, sağ-sol çatışmaları çıkardılar, alevi-sünni çatışması çıkarmaya kalkıştılar, laik-anti laik oyunu oynadılar ama bu millet bu oyanların hiç birisine gelmedi. 11 yıldan beri biz neyin mücadelesini veriyoruz? Bizim bağımsızlığımız olmazsa, bizim irademizin üzerinde birileri kendilerini bir üst irade olarak korlarsa gelen hizmetin de, yolun da bir kıymeti yoktur. Bizim için öncelik bağımsızlığımızdır. Bağımsızlığımızı nerede tecelli ettiririz? Sandıkta kendi irademizle, milli iradeyi sandıkta tecelli ettiririz.”
MONTAJ ÜZERİNE MİLLETİN MUKADDERATI İLE OYNUYORLAR

AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Başbakan’ın miting meydanlarındaki konuşmalarının, bazı televizyon kanallarınca montajlanarak sunulduğunu ifade ederek, “Öyle bir oyun oynuyorlar ki, oynanan oyun artık öyle bir noktaya gelmiş, yalan ve iftirada öyle bir noktaya gelmiş durumdalar ki, Başbakanımız Niğde konuşmasında bütün televizyonların önünde diyor ki; ‘bu ablalar gelir sizin kapınızı çalarlar, AK Parti'ye oy vermeyin derler, onlara deyin ki, hanımefendi sizin burada ne işiniz var?’. Akşam televizyonlarında bunu montajlamışlar, şöyle veriyorlar, ‘Başbakan, kendisine tepki gösteren Anadolu kadınına, hanımefendi burada ne işiniz var dedi’ diye haber olarak veriyorlar. Bakın işi artık öyle bir noktaya getirmişler ki, bunlar bilmiyor mu bunun yalan olduğunu? Şöyle düşünüyorlar, diyorlar ki; ‘bu haberi 10 bin kişi izlese, 10 bin kişinin 500 tanesi bunun montaj olduğunun farkına varsa, 9 bin 500 kişiyi kandırdık’. Yani kandırma üzerine, aldatma üzerine, şantaj üzerine, yalan üzerine, montaj üzerine milletin mukadderatı ile oynuyorlar. Başbakanımız da diyor ki; ‘bu kadar meraklı iseniz, gelin milletin iradesine teslim olun, siyasi parti kurun, çıkın karşımıza’. Yok çıkmayız. Biz karanlık köşelerimizden paralel paralel çalışırız. Bu millet buna pabuç bırakmaz" diye konuştu.
AK Partiye tarihi bir görev düştüğünü söyleyen Ünal şöyle devam etti:
"AK Parti 11 yıldan beri bu ülkeyi bağımsızlaştırmak için çok büyük mesafe aldı. Ekonomik olarak bağımsızlaştırdı, dış politikada, savunma sanayinde bağımsızlaştırdı. Şimdi son engel, devletin içerisinde yapılanmış, devletin imkan ve yetkilerini kullanarak devleti ele geçirmek isteyen ve 41 yıldan beri ördüğümüz hırkayı size giydirmeyiz diyen bir yapı var. Bu yapılanmayı Allah’ın izni ile hep beraber tasfiye edip, demokrasinin, milletin iradesinin, milletin sandıkta getirip sandıkta götürdüğü, kendi kendini yönettiği ve idare ettiği bir sistemi çocuklarımıza teslim edeceğiz. O yüzden her birimize, AK Partinin her bireyine çok büyük görev düşüyor. Şunu unutmayın. İnsanlar sizin sözlerinize, konuşmalarınıza bakmazlar. Bizim insanımız baktığı zaman adamın özüne, hakikatine bakar. O yüzden insanlara gittiğinizde özünüzle, hakikatinizle gidin. Onlar sizin özünüzü, hakikatinizi gördüğünde zaten sizin gözünüzden ne dediğinizi anlarlar. AK Parti o yüzden 12 yıldan beri milletin kalbinde taht kuruyor. Başbakanımızın milletle olan bağını ne yapsalar kesemiyorlar. Niye? Çünkü millet onun özüne, hakikatine bakıyor. Hamdolsun bizlerde onunla yol arkadaşlığı yapmaktan gurur duyuyoruz. Çünkü büyük bir tarihi, büyük bir kaderi gerçekleştiriyoruz şuanda. Türkiye kaderine yürüyor, Türkiye tarihine yürüyor ve bizlerde sizlerde bunun işçiliğini yapıyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi