Eski Kültür ve Turizm Bakanı, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Fetullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ile ilgili, "Bu STK görünümündeki yapının aslında bir terör örgütü olduğunu 7 Şubat 2012'de fark ettik. AK Parti'den başka bir yapı, bunları tasfiye edemezdi." dedi.

Ünal, Avrupalı Türk Demokratlar Birliği'nin (UETD) Almanya'nın Köln kentinde düzenlediği "Medeniyet Tasavvurumuz" başlıklı konferansta konuştu.

Tasavvurlarında suizan değil hüsnüzan olduğunu aktaran Ünal, şöyle konuştu:

"Bunu ne zaman fark ettik? 7 Şubat 2012'de fark ettik. Bu STK görünümündeki yapının aslında bir terör örgütü olduğunu 7 Şubat 2012'de fark ettik. AK Parti'den başka bir yapı, bunları tasfiye edemezdi. Bizim hafızamızın yok edilmesi, geleneğin yok edilmesi, o tasavvurun yok edilmesi, maalesef bu tür hastalıkları ortaya çıkardı. Bizim tasavvurumuz o kadar güçlü ki bu 90 yıllık kesintiye rağmen dünya tarihinin hiçbir döneminde gerçekleşmemiş bir şeyi yaptık 15 Temmuz'da. Silahsız, çıplak tankların, topların üzerine yürüdük. Hala bu kadar güçlü bir tasavvurumuz var."

Konferans öncesi açıklama yapan Ünal, şunları söyledi:

"Türk turizminin en sıkıntılı döneminde, 165 ülkede FETÖ terör örgütü, Türkiye aleyhine propaganda yürütüyordu hatırlarsanız. 'Türkiye güvenlik açısından riskli ülkedir, Türkiye'de baskı rejimi var' gibi olağanüstü kötü bir propagandayı PKK ile beraber yürütüyorlardı. O dönemde biz bunu açıkladığımızda birçok gazete 'Turizm Bakanı, turizmdeki krizi paralele bağladı' diye işi biraz alay konusu haline getirdiler ama 15 Temmuz'da gördük ki 3 yıldan beri yürütülen 'baskı rejimi, Türkiye güvenlik açısından riskli ülke, diktatör' gibi algı operasyonlarının finali aslında 15 Temmuz gecesiydi. 15 Temmuz gecesi eğer darbe girişiminde başarıya ulaşsalardı dünyaya 'Baskı rejimi yıkıldı, diktatör devrildi' diyeceklerdi ama milletimiz büyük bir demokrasi mücadelesi verdi, kendi iradesine sahip çıktı ve 'Ssandıkta benim getirdiğim temsilciyi ancak sandıkta benim iznimle gönderirim dedi.”

Avrupa'da özellikle yoğun bir Türk nüfusunun yaşadığı Almanya'da FETÖ terör örgütünün iyi anlatılmasının önemine vurgu yapan Mahir Ünal, FETÖ denen bu yapının dini, inancı, medeniyeti, kültürü, tarihi kendisine perde yaptığını, 15 Temmuz akşamı milletimizin feraseti ve gayreti sonrası def edildiğini kaydederek,"Ancak bundan sonrasının iyi ve doğru anlatılması gerekiyor. Özellikle Almanya'da şu anda bir kafa karışıklığı varsa bunun giderilmesi gerekiyor çünkü burada 3 milyona yakın Türk vatandaşı bulunuyor. Bu vatandaşlarımızla da bu meseleyi etraflıca konuşmak, meselenin kültürel, toplumsal ve inanç boyutunu konuşmak oldukça önemli." şeklinde konuştu.

Editör: Haber Merkezi