AK Parti Grup başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, KSÜ Elbistan ve Afşin Meslek Yüksek Okulları bünyesinde yeni bölümlerin açıldığını belirterek, eğitim-öğretime büyük önem verdiklerini söyledi.
 AK Parti Grup başkanvekili ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Elbistan ve Afşin Meslek Yüksek Okulları bünyesinde yeni bölümlerin açıldığını belirterek, eğitim-öğretime büyük önem verdiklerini söyledi.
Kahramanmaraş Sütçü İmam Üniversitesi (KSÜ) Rektörlüğünün meslek yüksekokulları bünyesinde yeni programlar açılması konusundaki başvurusunu görüşen Yüksek Öğretim Kurulu (YÖK) sevindirici bir karara imza attı.
YÖK Genel Kurulunda görüşülüp, alınan kararla 2014-2015 Öğretim yılında KSÜ Afşin ve Elbistan Meslek Yüksekokulları bünyesinde yeni programlar ve öğrenci alımları gerçekleşecek.
Alınan Karara Göre Afşin Meslek Yüksekokulu bünyesinde Kimya Teknolojisi programı açılıp, 25 öğrenci buraya kabul edilecek. Elbistan Meslek Yüksekokulu bünyesine ise Nurhak İlçesinde iki program ilave edilecek. Nurhak’ta açılacak Bilgisayar Programcılığına 30, yine Nurhak’ta açılacak Muhasebe ve Vergi Uygulamaları programına 30 öğrenci kabul edilecek.
YÖK’ün bu onayı ile birlikte gelecek eğitim-öğretim yılında KSÜ bünyesindeki Elbistan ve Afşin Meslek Yüksekokullarında 3 yeni program daha faaliyete geçerken, Afşin’de 25, Nurhak’ta 60 öğrenci açılacak yeni programlarda eğitim görmeye başlayacak.
Konuyla ilgili açıklamasında eğitimin önemine vurgu yapan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili ve TBMM Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Kahramanmaraş’ın ilçelerinde MYO ve program açma çalışmalarımız hızla devam ediyor. Her ilçemizin üniversite ile buluşmasını, Sütçü İmam Üniversitemiz ile irtibatlanmasını istiyoruz. Biz Kahramanmaraş’ı bir bütün olarak düşünüyoruz. Sağlıkta, ulaşımda, yatırımda olduğu gibi eğitimde de bu yönde gayret içerisindeyiz. Nurhak ve Afşin’e açılacak yeni programlar ile gelecek öğretim yılında 85 öğrenci daha buralara gelecek. Fiziki olarak öğretim mekânlarımızı takip ettiğimiz gibi eğitim kalitesini de çok önemli ve üniversite rektörlüğümüzün bu konuda gayretlerini yakinen takip ediyoruz” dedi.
Editör: Haber Merkezi