AK Parti Grup Başkanvekili Mahir Ünal, “Yolsuzluk iddiasıyla bu ülkeyi yakmaya kalkışanları, millet suçüstü yakalamıştır” dedi.
Ünal, memleketi Kahramanmaraş’ta partisinin Türkoğlu ilçesindeki seçim bürosu açılışına katıldı. Mitinge dönüşen seçim bürosu açılışında vatandaşlara seslenen Ünal, 17 Aralık sürecini değerlendirerek, milletten iradesine sahip çıkmasını istedi.
Türkiye’de sandıkla iktidara gelenlere her zaman zulmedildiğini dile getiren Ünal, bugün de millet iradesinin itibarsızlaştırılmaya çalışıldığını kaydetti. Bazı kesimlerin, "Biz devletin içerisinde odaklandık, yapılandık, savcıyı, polisi, hakimi ele geçirdik, artık biz devletiz" dediğini belirten Ünal, şöyle konuştu:
“Bu seçimde onlara kim olduklarını ve hadlerini bildirecek misiniz? Milletin iradesinin üstünde, milletin egemenlik hakkının üstünde hiçbir egemenlik hakkının olmadığını ve iradenize sahip insanlar olarak bunu gösterecek misiniz? Bakın biz 11 yıldan beri yaptığımız işle bu milletin hizmetkarı olduğumuzu her defasında gösterdik. Bugüne kadar size söz verip de yapmadığımız ne oldu? Olduysa da özür dilemiş ve yapma gayretine girmişizdir. Biz hizmeti getiririz, yollar yapılır, su akar. Eğitim, sağlık, ulaşım, hizmet gelir. Ama birisi milletin iradesine, birisi milletin egemenlik hakkına, birisi milletin en değerli namusu durumundaki sandığa el uzatırsa, sandığa sahip çıkması gereken kimdir? Sizsiniz. O sandıklar sizin ve bizim namusumuz. Çünkü asıl olan siyasettir. Bu milletin derdi de sıkıntısı da sorunu da siyasetle çözülür. Bakın büyükşehir olduk. Aslan gibi bir büyükşehir belediye başkan adayımız var. Şehri bilen, teşkilatı bilen, hamuru bu milletten olan, kumaşını bu milletin dokuduğu Fatih Mehmet Erkoç var. Aynı zamanda Türkoğlu’nun becerisine şahitlik ettiği bir ilçe belediye başkan adayımız var. Ve bir de davasının, imanının takipçisi, makam ve mevki derdinde olmayan derviş bir belediye başkanınız var o da Mustafa Taşhan. İnşallah yine sandıkta onlara sahip çıkacaksınız.”
Tek gayelerinin millete hizmet olduğunu belirten Ünal, yolsuzluk olması durumunda 11 yıllık yatırımların gerçekleşmesinin mümkün olmayacağını vurguladı. Yolsuzluk adı altında ülkeyi yakmaya çalışanları milletin yakaladığını söyleyen Ünal, sözlerini şöyle tamamladı:
“Biz tek bir şey yapmak istiyoruz. Tek bir şeyin derdindeyiz. Biz elimizden geldiğince bu millete hizmetkar olmaya, kendi hesabımızı Allah’ın hesabıyla denk düşürmeye çalışıyoruz. Biz yolsuzları 11 yıldır içimizde barındırmadık. Yapana göz yummadık. Göz yumsaydık bu hizmetler olmazdı. Biz diyoruz ki yolsuzluk yapan varsa, bunun sonuna kadar hesabını sorarız. Başbakanımız ne dedi ‘evladım da olsa ben bunun hesabını sorarım’ dedi. Ama yolsuzluğu bahane ederek, birkaç kişi yolsuzluk yapmış iddiasıyla bu ülkeyi yakmaya kalkışanları, bu millet suçüstü yakalamıştır. Geçmişte bunu yaptınız maalesef. Siz Adnan Menderes’i asarken, kasa resimleri koydular kasa. 1960’da Adnan Menderes’in kasası diye bir kasa çıkardılar. Kasanın içerisinde para var, kadın resmi var, af edersiniz kadın çamaşırları var. Bunun resmini çekip millete yaydılar. ‘Bakın bu Adnan Menderes’in kasası dediler. Aynısını Turgut Özal’a yaptılar. Şimdi aynısını sizin emanetinizi tevdi ettiğiniz insanlara yapmaya çalışıyorlar. Bakın Başbakanımızın evladıyla ilgili herhangi bir gözaltı kararı, ifadeye çağırma kararı söz konusu değil. İnternette uydurma bir kağıt geziyor. Şimdi Başbakanımızın evladını suçlayarak, Başbakanımızı suçlayarak bir yolsuzluk algısı oluşturup milletin kabul edilmiş duası olan Recep Tayyip Erdoğan’ın itibarını adeta bir suikasta kurban götürmeye çalışıyorlar. Ama bu millet ariftir, bu millet feraset sahibidir, izan sahibidir. Bu millet oynanan oyunu görmüştür. Bugün millet iradesine sahip çıkmaktadır. Bizler de sizlerden iradenize sahip çıkmanızı istiyoruz.”
Mitingde konuşan AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Fatih Mehmet Erkoç ise yeni statüyle birlikte Kahramanmaraş’ın her noktasına hizmet götüreceklerini söyledi. Erkoç, şunları kaydetti:
“Artık bir ve beraberiz. Nasıl bugüne kadar Kahramanmaraş'ı dev hastanelerle, duble yollarla, okullarla buluşturmuşsak bu yeni dönemde de şehrimizi dev projelerle buluşturacağız. AK Parti ailesi olarak sizlerin geleceğini inşa etmek için yola çıktık. Artık Türkoğlu 68 bin nüfusa sahip büyük bir güç haline geldi. Büyükşehir de artık burada. Yani iki belediyeniz var. İki belediye buraya hizmet edecek. Eski sistemle yapamadığımız hizmetleri yeni dönemde sizlere sunacağız. Türkoğlu hızla gelişmekte. İşte Türkoğlu organize sanayi. Kahramanrmaraş’ın geleceği için son derece önemli. Ayrıca Türkoğlu önemli bir lojistik merkezine kavuşuyor. Burası adeta taşımanın merkezi haline geliyor. Gençlerimize yeni iş imkanları oluşturacak. Osman başkanla omuz omuza vereceğiz, Türkoğlu’nun ihtiyacı olan spor salonlarını, parkları, taziye evlerini hep birlikte inşa edeceğiz. Biz bölgeyi biliyor ve geziyoruz. Eksiklikleri kaydediyoruz. Allah nasip ederse 30 Mart’tan sonra omuz omuza vereceğiz ve eksiklikleri tamamlayacağız.”
Türkoğlu Belediye Başkan Adayı Osman Okumuş da kendilerine gösterilen ilgiye layık olacaklarını söyledi. İlçeyi modern bir görüntüye kavuşturmak için gece gündüz çalışacaklarını ifade eden Okumuş, “Büyükşehir belediye başkanımızla el birliği içerisinde sizlere her türlü hizmeti sunacağız” diye konuştu.
AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Prof. Dr. Mehmet Sağlam, Nevzat Pakdil, Dr. Yıldırım Ramazanoğlu, Sevde Beyazıt Kaçar ve Sıtkı Güvenç ile AK Parti İl Başkanı Metin Doğan ve çok sayıda teşkilat mensubunun katıldığı program, seçim bürosunun açılmasıyla son buldu.
Editör: Haber Merkezi