Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, TİKA ve Muş Alparslan Üniversitesi işbirliği ile gerçekleştirilecek olan Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Sporlar - Oyunlar Sempozyumu 8-10 Aralık 2017 tarihleri arasında gerçekleştirildi.

Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde 40 tanesi yurt dışından 86 Tebliğin sunulacağı sempozyum 3 salonda ve 15 oturumda gerçekleşti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı Kültür ve Turizm Şube Müdürlüğü’nce organize edilen, Azerbaycan, Kırgızistan, Kazakistan, Rusya ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetinden 40 akademisyen, Türkiye’den de 46 akademisyen olmak üzere 86 akademisyenin tebliğ sunacağı Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Sporlar - Oyunlar Sempozyumu ikinci gününde 3 ayrı salonda 15 oturumda gerçekleştirildi.

Sempozyumun ikinci gününde; Üst Salon – 1’de gerçekleştirilen I.Oturum, Oturum Başkanı Prof. Dr. Serkan Hazar, Doç. Dr. Atilla Pulur tarafından gerçekleştirilirken,

09.00 – 09.10 Pelin Akyol, Abdürrahim Kaplan, Orhan Ahmet Şener, Sertaç Erciş -Güreşçilerin Beslenmesinde Özellikler

09.10 – 09.20 Pelin Akyol, Yunus Berk, Onur Öztürk, Osman İmamoğlu -Minder Güreşçilerinde Sauna Kullanımı

09.20 – 09.30 Uğur Özer, Ahmet Şahin -Minik ve Yıldız Seviyesi Güreşçilerde Seçilmiş Antropometrik Özelliklerin Yaş Değişkenine Göre Karşılaştırılması

09.30 – 09.40 Recep Nur Uzun, Mehmet Gül, Alaaddin Aydoğan, Osman İmamoğlu-23. İşitme Engelliler Serbest Güreş Müsabakaları Teknik Analizleri konularında sunumlarını gerçekleştirdiler. Oturumun sonunda genel değerlendirmenin ardından sunum yapanlara katılım belgeleri takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi