Türkiye’nin en uzun ve şartları en ağır olan 6. Uluslararası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maratonu, Kavaktepe Mahallesi’nden start aldı.

Almanya’da yaşayan ve 51 yaşında olan Elbistanlı ultra maraton sporcusu İbrahim Şahin’in 2009 yılında başlattığı ve Elbistan’da 111 kilometrelik parkurda koştuğu ultra maraton, 2010 ve 2011 yılında da sürerken, Türkiye Atletizm Federasyonu koşuyu 2012 yılında tescilleyerek, faaliyet takvimine almıştı.

AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca, Elbistan Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Mesut Batmaz; İlçe Spor Müdürü Mustafa Yılmaz, Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri Ali Demir, Kent Konseyi Yönetim Kurulu Üyesi Fikri Kara ve Kent Konseyi Genel Sekreteri Mustafa Keleşoğlu’nun yer aldığı tören ile start alan sporcular, 170 kilometre koşacaklar. Ultra maratonun Pazar günü sabah saatlerinde tamamlanması bekleniyor.


Ultra maraton ödül töreni ise Elbistan Kent Konseyi önünde 2 Ekim 2014 Pazar günü saat 13.00’da yapılacak.

Elbistan Kavaktepe köyünde startı verilecek ultra maratonun rotası ise şöyle: "Türkören Köyü (Demircilik Belediyesi, Söğütlü kasabası, Çiçek Köyü, Elbistan Termik santrali yol kavşağından Termik santral istikametine, Akören köyü, Doğan kasabası, Karagöz köyü istikametinden Afşin Merkez, Emirli köyü, Eshab-ı Kehf Külliyesinden dönüş, Emirli Afşin Merkez, Kemal Ertekin Caddesinden Afşin Devlet hastanesine, oradan Göksun-Elbistan Yoluna inilecek, D330 Erçene köyü, Kabaağac köyü istikametinden Elbistan Ekinözü yol ayrımından Ekinözü istikametine dönülecek, Kale köyü, İğde belediyesi, Ortaören, Ekinözü, Akpınar köyü Taşburun köyü ve Elbistan Cumhuriyet meydanında bitiş."
Editör: Haber Merkezi