Türkiye Atletizm Federasyonu tarafından tescillenen, 4. Uluslar Arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu’na sayılı günler kalırken, koşu için hazırlıklara başlandı.
Almanya’da yaşayan ve 48 yaşında olan Elbistanlı ultra maraton sporcusu İbrahim Şahin’in 2009 yılında 111 kilometrelik parkurda koşarak başlattığı organizasyon, 2010 ve 2011 yılında da sürerken, Türkiye Atletizm Federasyonu’nun da dikkatini çekmeyi başardı.
Atletizm Federasyonu’nun tescili ile uluslar arası boyut kazanan ve faaliyet takvimine 4. Uluslar Arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu olarak giren koşuya, bu yıl birçok profesyonel sporcunun da katılması bekleniyor.
Dünyada 500'e yakın ultra maraton parkuru bulunduğunu, normal maratonların 42, ultra maratonların ise 45 kilometre üstü olduğunu anlatan İbrahim Şahin, Türkiye'de ilk ultra maratonun 2009 yılında Elbistan'da 111 kilometre, ikinci yıl 126 kilometre, üçüncü yıl ise 170 kilometre olarak koşulduğunu kaydetti.
2011 yılında koşulan 170 kilometrelik maratonun, ‘dünyanın en hızlı ultra maratonu’, uzunluk olarak da ‘dünyanın üçüncü en uzun ultra maratonu’ olarak 2 Aralık 2011'de tescillendiğini söyleyen sporcu İbrahim Şahin, maratonun Atletizm Federasyonu'nun 2012 faaliyet takvimine girdiğini ve 6 Ekim 2012 Cumartesi Elbistan’a bağlı Kavaktepe Köyünden başlayacağını söyledi.
Bundan sonra Elbistan-Afşin-Ekinözü Uluslararası Ultra Maratonunun her yıl düzenleneceğini ifade eden Şahin, halkın katılımı için daha kısa mesafede koşuların da organize edildiğini söyledi.
Elbistan Belediyesi, Elbistan Kent Konseyi ve İlçe Spor Müdürlüğü tarafından birlikte düzenlenen programda, vatandaşların da katılabileceği kısa mesafeli koşular organize edilecek.
4. Uluslar Arası Elbistan-Afşin-Ekinözü Ultra Maraton Koşusu 6 Ekim Cumartesi günü saat 15.00’da Kavaktepe köyünden başlayacak. Afşin ve Ekinözü ilçelerinden geçecek olan güzergahın ardından koşu tekrar Pazar günü Elbistan’da sona erecek.
Diğer yandan halk koşusu da düzenlenecek. Türkveren köyünden başlayacak olan halk koşusu 9 kilometre olacak. 6 Ekim 2012 günü saat 13.00’da başlayacak koşuya tüm vatandaşlar davet edildi.
Bunun yanı sıra geçtiğimiz aylarda hayatını kaybeden usta şair Abdurrahim Karakoç anısına da bir koşu düzenlenecek. 7 Ekim Pazar günü saat 10.00’da Ekinözü’nden başlayacak koşuya da tüm bölge halkı davet edildi.
Koşulara katılmak isteyenlerin, 1 Ekim 2012 tarihine kadar Elbistan İlçe Spor Müdürlüğü’ne müracaat etmeleri gerekiyor.
Editör: Haber Merkezi