TUTAP ile Afşin Belediyesi Eshab-ı Kehf için İşbirliği başlattı

TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven’i makamında ziyaret etti. Eshab-ı Kehf’in dünya miras listesine alınması hususunda TUTAP ve Afşin Belediyesi işbirliği ile çalışma başlatma kararı verildi.

 

TUTAP Genel Başkanı Yıldız Eshab-ı Kehf in UNESCO Aday listeye alınması ile Afşin’in tanıtımına ve Turizmine büyük katkı sağlanacağını ifade etti. Başkan Güven'in bu önemli merkezin tanıtımı için büyük çaba sarf ettiğini, bundan sonra kendilerinin de her türlü katkıyı sağlayacaklarını ifade etti.

 

Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven; ”Eshab-ı Kehf’imizin, Afşin’imizin uluslararası turizmine katılması için Belediye olarak bütün imkânlarımızı seferber ettik. Bu yıl Türkiye’nin en büyük turizm  fuarı olan Emitt Uluslararası Turizm Fuarında Eshab-ı Kehf temalı standımız ile en iyi çıkış yapan ödülünü aldık. TUTAP ile yapacağımız işbirliği neticesinde de Eshab-ı Kehf’in UNESCO Dünya Miras listesine kabul edilmesi için çalışmalara başlayacağız. TUTAP Genel Başkanı Fikret Yıldız’ın ziyaretinden ve göstermiş olduğu ilgiden dolayı da kendisine şükranlarımı sunuyorum ”dedi.

Editör: Haber Merkezi