Afşin Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarı'nda yaz mevsiminin son mahsulü turşuluk ürünler tezgâhlar da yerini almaya başladı.

Kış aylarına hazırlık yapan Afşinli vatandaşlar Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarına akın ediyor. Turşu hazırlığına giren vatandaşlar kornişon, salatalık, biberler, acur, havuç ve lahana alışverişinde bulunuyor.

Turşuluk ürünlerin fiyatları ise: kornişon 3 ile 5 lira, acur 2.5 lira, kırmızı havuç 2 lira, siyah havuç 5 lira, süs biber 5 lira, acı biber 3 lira ve lahana 5 lira'dan satılıyor.

Yapılan alışverişlerden dolayı yaşanan yoğunluk pazar esnafını memnun ediyor. Turşuluk ürünler satan esnaflar, satışların iyi olduğunu belirtilerek,  kışlık ürünlerin hazırlıkları günler öncesinden başladığına değindi. Pazar esnafları turşu kurmayan vatandaşları uyararak, son günlerini değerlendirmeleri gerektiğini söylediler.

Konuyla ilgili konuşan Esnaf Alihan Kaçar; "Turşulukların yaz ayında gördüğü ilgi kış ayının yavaştan etkisini göstermesiyle birlikte satışlar arttı. Turşuluklarını kurmayan vatandaşlarımız son günlerde pazar yerlerine akın ediyor" dedi.

Pazarcı esnaflarından Mehmet Sakar, “Turşuluk ürünlerimizi satmaya başladık. Turşuluğa olan talep iyi durumda. Ürünlerimizin birçoğu yerli ve taze. Vatandaşlarımız güvenerek alıyor. Ağırlıklı olarak turşuluk süs biberi, acı biber, kornişon ve acur satılıyor. Kışın sofralarda bu ürünlerim beğeni ile tüketiliyor. Köylüsünden esnafına, doktorundan işadamına kadar herkes turşuluk almak için geliyor” dedi.

Cevlanlıoğlu İbrahim Efendi Kapalı Semt Pazarının emektar esnaflarından Cuma Taş, 40 yıldır pazarcılık yaptığını, pazarın durumundan memnun olduğunu ve satışların yoğunluğundan dolayı mutlu olduğunu belirtti. Taş, "Turşuluk için; süs biber, acı biberin, kornişon, salatalık, kırmızı ve siyah havuç, acur ve lahana satıyoruz. Turşular kurulmaya başlandı ve vatandaşlar turşuluk almak için pazarlara geliyorlar. Bu yılda satışlar iyi, her yıl olduğu gibi vatandaşlar bu yılda yerli üretimi tercih ediyor." Dedi.

Havaların yavaş yavaş soğuması son bahar ayına girilmesiyle birlikte yerli yaz ürünleri ve yerli ürünler tükenmeye başlıyor.

Meyve ve sebzelerin fiyatları şu şekilde:

 Çilek 7 lira, erik 2.50 lira, karpuz  1 lira, kavun 0.75 lira, şeftali 2.5 lira, üzüm 3 ile 4 lira, elma 4 lira ve armut 4 ile 5 lira.

Domates 1 ile 2 lira, salatalık 2 lira, patlıcan 1.50 ile 2 lira, kabak 1.50 ile 2 lira, fasulye 4 lira, limon 5 lira, marul 2 lira, kıvırcık 2.5 lira, patates 1 lira, soğan 1 lira, yerli domates 3 lira, karnıbahar 2.5 lira ve sarımsak 6 lira.

Editör: Haber Merkezi