Saltalı, KSÜ Türkoğlu Meslek Yüksekokulu'nda (MYO) düzenlenen "Türkoğlu'nda Seracılık" konulu panelde yaptığı konuşmada, insanların yaşamlarını sürdürebilmeleri için beslenmeye, beslenebilmek için de mutlaka tarımsal ürünlere ihtiyacı olduğunu belirtti.
Sağlıklı ve düzenli beslenebilmek için sebzeyle belenmeye gayret edilmesi gerektiğini dile getiren Saltalı, şunları kaydetti:
"Sebzeciliğin mutlaka arttırılması gerekiyor. Ülkemizde özellikle Akdeniz şeridinde kışın sebze üretimi var ama bölgemizde henüz bu gelişmenin olmadığını görüyoruz. Bu bağlamda İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ile geçtiğimiz yıllarda seracılık konusunda ortak projeler yaptık. Şu anda o projelerimiz başarılı bir şekilde devam ediyor. Türkoğlu bölgemiz örtü altı seracılığa en uygun bölgelerden birisi. Gelecek yıllarda seracılık sektörünün bu bölgede gelişmesi çiftçilere önemli oranda katkı ve ekonomik kazanç sağlayacaktır."
Türkoğlu'na ayrı önem verilmesi gerektiğini ifade eden Saltalı, il merkezde kışlık domates denemesi yaptıklarını vurguladı.
Saltalı, Türkoğlu'nda ocak ayının ortalarına kadar kışlık ürün olarak örtü altı brokoli, karnabahar, kara lahana, salatalık, soğan ve sarımsak gibi ürünlerin çok rahat yetişebileceği sözlerine ekledi.
KSÜ Türkoğlu Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Çağatay Tanrıverdi ise yüksekokuldaki çalışmalarla ilgili bilgi verdi, seracılığın önemine değindi.
Panelde daha sonra öğretim görevlileri Nazan Balbaba, Yasemin Korkmaz ve Ali Çaylı tarafından konuyla ilgili sunum gerçekleştirildi.
Panele, Türkoğlu Belediye Başkanı Mustafa Taşhan, İlçe Jandarma Komutanı Başçavuş Ahmet Ziya Çelik, İlçe Emniyet Amiri Mustafa Kara, Ak Parti İlçe Başkanı Seydihan Bozdoğan, çiftçiler ile diğer ilgililer katıldı.
Editör: Haber Merkezi