Türkoğlu Organize Sanayi (OSB) Yönetim Kurulu, yatırımcılara 800 bin metrekare arsanın tahsisinin yapılmasına karar verdi.
OSB Toplantısı Türkoğlu Kaymakamı Tuncay Akkoyun ve Belediye Başkanı Mustafa Taşhan'ın katılımıyla Kahramanmaraş'ta yapıldı.
Başkan Taşhan, toplantıda, Türkoğlu Osb hayalinin gerçekleşmesinin mutluluğunu yaşadıklarını belirterek, "En büyük hayalimiz Türkoğlu'nda bir organize sanayi kurmak ve ilçeyi sanayi kenti haline getirmekti" dedi.
Organize sanayi bölgesine destek verdikleri için işadamlarına teşekkür eden Taşhan, şöyle konuştu:
"Bu durum Türkiye'de bir örnek oldu. Henüz arsa tahsisi yapmadan kamulaştırma bedeli avansları toplayıp, kamulaştırmayı yüzde 99 oranında gerçekleştiren bir organize sanayiyiz. Bu uygulama ile ülkemize de örnek olduk. Yeni kurulan Osb'ler bu kamulaştırma yöntemiyle ilgili bizlerden bilgi alıyorlar. Bu aşamaya gelinceye kadar iğne ile kuyu kazdık, Ferhat olup dağları deldik. Nihayet bu sonuca ulaştık."
İnsanların 1990'dan önce devletin kurduğu fabrikalarda çalışmak zorunda olduğunu, şimdi ise özel sektörün kurduğu fabrikalarda çalışacaklarına işaret eden Taşhan, "Bu fabrikalar olmasa, bu insanların iş imkanı da olmaz. O nedenle sanayicilerimizin sayısının artmasını temenni ediyorum" diye konuştu.
Kaymakam Akkoyun da büyük uğraş sonucu ön tahsis işlemlerinin yapılmaya başlandığını belirterek, kurulum aşamasında olan Osb ve lojistik merkez çalışmlarının Türkoğlu'nun gelişmesi noktasında büyük katkı sağlayacağını söyledi.
Yapılan projelerin hem Türkoğlu'na hem de Kahramanmaraş'a ciddi ivme kazandıracağına işaret eden Akkoyun, emeği geçenlere teşekkür etti.
Konuşmaların ardından müeşebbis heyeti üyelerine ön tahsis talep formları tebliğ edildi.
Editör: Haber Merkezi