Osmaniye Güvercin Severler Derneği tarafından bu yıl 12’incisi düzenlenen Osmaniye Güvercin Festivali’nde madalya ile döndük. Afşinli güvercin yetiştiricisi Emrah Gümüş 2 farklı güvercin ırkında Türkiye birincisi oldu.

Osmaniye Atatürk Ortaokulu’nda düzenlenen festivalde sarı meverdi, kırmızı meverdi, ağ, kara müsevit, zırhlı şami, göğ şamı, kara nakışlı, göğ nakışlı, göğ kurufilli, kırmızı çarşıllı, sarı çarşıllı, ispir, sarı alaca bağdadı, kırmızı alaca bağdadı, göğ alaca bağdadı ve kara alaca bağdadı güvercin gibi 16 ırktan 500’ü aşkın güvercin en iyi seçilebilmek jüri önünde boy gösterdi.

Festivale Afşin’den katılan Emrah Gümüş, Karamüsevit ve Zırhlı Şami ırkı güvercinleri ile Türkiye birincisi sesçildi.

Festivale Şanlıurfa'dan katılan Mehmet İnci, kırmızı alaca bağdadı, göğ alaca bağdadı, sarı alaca bağdadı, göğ nakışlı ırklarında birinci oldu.

Festivaldeki diğer ırkların kazananları ise şöyle:

Ağ ve kara nakışlı ırkıyla Şanlıurfa'dan katılan Abut Demirkan, kırmızı çarşıllı ile sarı çarşıllı ırkı ile Gaziantep'ten katılan Ahmet Hamurcu, İspir ırkı ile Şanlıurfa'dan katılan Ömer Belet, kırmızı meverdi ırkı ile Osmaniye'den katılan Hakan Tuncer, alaca bağdadı ırkı ile Kahramanmaraş'tan katılan Mehmet İnci göğ şamı ırkı ile Gaziantep'ten katılan Hasan Şahin, zırlı şamı ırkı ile  Afşin’den katılan Emrah Gümüş ve Gaziantep'ten katılan Murat Bakır, kara alaca bağdadı ırkı ile Şanlıurfa'dan katılan Ahmet Güzel birinciliği elde etti.

2 güvercini ile yarışmada Türkiye birincisi olan Güvercin Yetiştiricisi Emrah Gümüş , “Yaklaşık 30 yıldır Afşin’de güvercin yetiştiriyorum. Osmaniye’de düzenlenen güvercin yarışmasında karamüsevit ırkı güvercini ile birinci olduk. Diğer bir güvercinimiz ise zırlı şam ırkında güvercinimiz Türkiye birincisi olduk. İki ırkta da güvercinlerimiz bizleri utandırmadı ve iki ırkımız da ayrı ayrı Türkiye birincisi oldu ” diye konuştu.

Tertip Komitesi Başkanı Hakan Tuncer ise, "Güzel bir festival oldu. Burada kaybeden olmadı, hepimiz kazandık. Her geçen yıl ilginin arttığı festivalimize bu yıl da büyük katılım oldu. Burada büyük bir sabır ve titizlikle en iyi güvercinleri seçme görevini üstlenen jürimize teşekkür ediyorum. Başarılı güvercinlerimizin sahiplerini kutluyorum" dedi.

Festivalde, kategorilerinde şampiyon olan güvercin sahiplerine altın kuş küpesi, kupa ve dereceye girenlere çeşitli ödüller verildi.

Editör: Haber Merkezi