Kahramanmaraş'ta Suriyelilerin barındığı konaklama tesisinde yangın riskine karşı çadırlarda solüsyon uygulaması yapılması planlanıyor.
Vali Şükrü Kocatepe, çadır kente gerçekleştirdiği ziyarette yaptığı açıklamada, yağış ve soğuk havaya karşı gerekli tedbirlerin alındığı ifade ederek, çadırların üzerine koruyucu kılıf çekildiğini, zeminin de izolasyonun yapıldığını belirtti.
Suriyeli misafirlerin barındığı konaklama tesisinde güvenliğe önem verdiklerini vurgulayan Vali Kocatepe, şunları kaydetti:
"Yangın riskini ortadan kaldırmak amacıyla elektrikli yağlı radyatör dağıtımı yaptık. Ancak bütün bunları yapmamıza rağmen geçtiğimiz günlerde istenmeyen bir olay meydana geldi. Bunun üzerine tedbirleri en üst seviyeye çıkarttık. Elektrikli malzemenin içeriye girmesine izin vermiyoruz. Ayrıca yangın riskine karşı çadırlara solüsyon uygulaması yapılacak. Arkadaşlarımız şu anda test yapıyor, olumlu sonuç alırsak tüm çadırlara bunu uygulayacağız."
Vali Kocatepe, çadır kentte kartlı sisteme geçtiklerini, bu sayede giriş ve çıkışların daha kontrollü hale geldiğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi