Ülkesinde arkadaşlarıyla oyun oynarken, uçaktan atılan bombalar nedeniyle birer bacağını kaybeden ve Türkiye'de tedavi gören iki Suriyeli kardeşten 10 yaşındaki Semi, yaşadıklarına rağmen geleceğe dair hayallerini koruyor.
Beşşar Esed'e bağlı uçakların attığı bombalardan yaralanan aralarında çocukların da bulunduğu Suriyeler, Türkiye'de sağlanan olanaklarla tedavi ediliyor.
Halep'te arkadaşlarıyla oyun oynarken atılan bombanın etkisiyle ağabeyi 14 yaşındaki Muhammet Hüseyin ile birlikte ağır yaralanan Semi el Hüseyin, yaklaşık bir aydır Kahramanmaraş Necip Fazıl Şehir Hastanesi'nde tedavi görüyor. Bombanın etkisiyle birer bacağını kaybeden Suriyeli kardeşlerden ağabey Muhammet ise Gaziantep'te tedavi ediliyor.
Suriyeli Semi el Hüseyin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Halep'te ağabeyi Muhammet ve arkadaşlarıyla bisiklete binerken, uçaktan atılan bombalardan abisiyle birlikte bacaklarının koptuğunu söyledi.
"Bombalar bizim geleceğimizi elimizden aldı" diyen Semi, atılan bomba nedeniyle birçok arkadaşının yaralandığını ve bir çoğunun da öldüğünü belirterek, yaşadıklarını şöyle anlattı:
"Evimizin yakınında arkadaşlarımla bisiklete binerken Esed'in uçakları üzerimize bomba attı. Babam 'oğlum hadi eve gidin uçaktan bomba atarlar' demişti. Ama arkadaşlarımla oyun oynamaya devam ettik. Babam eve gittikten kısa bir süre sonra uçaktan üzerimize bomba attılar. Ben, ağabeyim ve bazı arkadaşlarım kimi kolunu kaybetti kimisi ayaklarını kaybetti. Bombalar bizim geleceğimizi elimizden aldı. Birçok arkadaşımız da orada şehit oldu."
Gaziantep'te tedavi gören ağabeyinin bir bacağının koptuğunu ve böbreğinin alındığını anlatan Semi, kendisinin de sağ bacağının kesildiğini ifade etti.
- Başbakan Erdoğan'dan isteği-
Artık tek ayakla büyüyeceğini ve bunun çok zor olacağını bildiğini dile getiren Semi el Hüseyin, "Atamadığım her adımımda Esed'in bombalarını unutmayacağım. Attığım her adımda ise Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bize kucak açtığını hatırlayacağım. Türk devletine ve çocukları çok seven Başbakan Erdoğan'a çok teşekkür ederim. Yaşadığım onca sıkıntıya rağmen geleceğe umutla bakıyorum. Yakın zamanda ülkeme barışın geleceğine yürekten inanıyorum" diye konuştu.
Hastanede doktor ve hemşirelerin kendisine gösterdiği ilgiden çok mutlu olduğunu aktaran Semi el Hüseyin, derslerinin çok iyi olduğunu ve doktor olmak istediğini ifade etti.
"Doktor ağabey ve ablalar benimle çok ilgileniyorlar. Beni evlatları gibi seviyorlar" diyen Semi, "Eğer bu durumda Suriye'de olsaydım kesin ölürdüm. Suriye'de hastalara bakmıyorlar. Özel hastaneler ise ücret ödemezsen tedavi etmiyor. Arkadaşlarımın birçoğunu iyi olmak için Türkiye'ye getirildiler. Başbakan Erdoğan'dan bir isteğim var. Bana plastik ayak taktırmasını istiyorum. Eğer bana ayak takılırsa okuyup doktor olacağım" dedi.
Hastanedeki tedavi sürecinde Türkçe öğrenmeye çalıştığını ifade eden Hüseyin, hayırseverlerden bilgisayar istediğini sözlerine ekledi.
Editör: Haber Merkezi