Türk Parlamenterler Birliği Genel Başkanı ve AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Nevzat Pakdil, darbeye sessiz kalan ülkelere tepki göstererek, "Bir kısım ülkelerin kendi menfaatleriyle örtüştü diye darbe, darbe olmaktan çıkmaz" dedi.
Kahramanmaraş Piazza AVM ve Yaşam Merkezi'nde düzenlenen iftar programına katılan Pakdil, Mısır'da gerçekleştirilen darbeye ilişkin, herkesin çifte standarttan uzak durması gerektiğini söyledi. Avrupa'nın darbe karşısında önce sessiz kaldığını ardından, yönetimi gayrı meşru ilan ederek doğru yaptığını ifade eden Pakdil, "Hiç olmazsa darbeye, darbe deme cesaretinin gösterilmesi lazım" diye konuştu.
ABD'nin bu darbe karşısındaki sessizliğini de hayretle karşıladıklarını dile getiren Pakdil, şöyle konuştu:

"Türkiye, millet iradesiyle seçilmiş olan insanların yanındadır. Mursi, millet iradesiyle seçilmiş, Herkesin katıldığı bir seçimden galip çıkmıştır. Onu örselemek, yani 'seçime şu kadar insan katıldı, şu kadar katılmadı' gibi garip bir takım mantıklar yürütmek doğru değildir. Bu anlamda Türkiye baştan itibaren Mısır'daki seçilmiş iradenin yanında olmuştur. seçimle gelenlerin, seçimle gitmesi gerektiğini söylemiştir. Doğrusu da budur. Eğer iktidarlar ekonomik olarak sıkıntıya uğramışlarsa zaten kendileri ülkeyi erken seçime götürürler. Şimdi bir taraftan meclisi fesih ediyorsunuz. Bir takım kararlar alıyorsunuz. Kişinin yetkilerini kullandırmıyorsunuz. Anayasa Mahkemesi üzerine vazife olmayan işlere kalkışıyor. Sonrasında da kusurlar arıyorsunuz. Böyle bir durum olmaz. Bu işlerin arkasında kimler vardı bunun iyi şekilde tahlil edilmesi lazım. Ama neticeden bugün dünyanın bir kısmının örtülü olarak, bir kısmının açıkça söylediği şekilde Mısır'daki darbeyi yapanlar şunu bilmelidir ki bunun sonu yoktur. Biran önce Mısır da halkın istediği gibi seçilmiş olan cumhurbaşkanının göreve iade edilmesi gerekir. En kısa zamanda da seçimler yapılarak halkın iradesi tekraren ortaya çıkarılmalıdır."
Yanlıştan en kısa sürede dönülmesi gerektiğini işaret eden Pakdil, kötü olan bir şeyin emsal teşkil edemeyeceğini vurguladı. Pakdil, sözlerini şöyle tamamladı:
"Burada yanlışı, emsal göstermek istiyorlar. seçimlerde bile boy gösterememiş, kamuoyunda yüzde birlik bir oy oranı bile olmayan kişiler bugün çok sorumluluk gerektiren mevkilere getirilmişlerdir. Bunlar doğru davranışlar değildir. Eğer demokrasiyi istiyorsak, herkes için istemek durumundayız. Bu demokrasinin katledilmesi olayıdır."
Pakdil, daha sonra Rönesans Holding Yönetim A.Ş. Genel Müdürü Süha Günel ve basın mensuplarıyla sohbet etti. -
 
Editör: Haber Merkezi