Kahramanmaraş’ta Polis Haftası etkinlikleri kapsamında düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren öğrenciler ödüllendirildi.
Emniyet Müdürlüğü Brifing Salonu’nda düzenlenen programda konuşan İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, çocukların Türk milletinin geleceği ve gururu olduğunu söyledi. Konuşmasında dereceye giren bir öğrencinin şiirine atıfta bulunan Aşık, kahraman Türk Polisinin arkasındaki en büyük desteğin aileleri olduğunu kaydetti. Aşık, şunları söyledi:
“Burada kahraman polisimiz mi, çocuklarımız yoksa eşleri mi? Ben bu anlamda kendi eş ve çocuklarımızın kahramanlığı olarak görüyorum. Bizim mesleğimizdeki zorluklara katlandıkları için, bizim arkamızda durdukları için ve bizim başarılarımızın mimarı oldukları için çocuklarımıza ve özellikle eşlerine teşekkür ediyorum. Çünkü bizim fedakarlıklarımızın arkasında onların yaptıkları daha büyük fedakarlıklar var. Benim 4 tane çocuğum var, bunu çocuklarımın yaşamış olduğu o duygulardan dolayı içimde hissediyorum. Türk polis teşkilatımızın kuruluşunun 168. yıldönümünü kutluyor, şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyorum.”
Daha sonra Aşık ve emniyet müdür yardımcıları resim, şiir ve kompozisyon yarışmalarında dereceye giren öğrencilere madalya ve hediye takdiminde bulundu.
Öte yandan, Polis Haftası etkinlikleri kapsamında bugün valilik önündeki Atatürk Anıtı’nda tören düzenlendi. Emniyet Müdürü Aşık, anıta çelenk sunduktan sonra Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe’yi makamında ziyaret etti.
Aşık, son olarak emniyet personelini kabul ederek polis haftalarını kutladı.
Editör: Haber Merkezi