Türk Hematoloji Derneği (THD), Afşin'deki bir okula bilgisayar, kitap ve kırtasiye yardımında bulundu.

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ve sosyal sorumluluk etkinlikleri kapsamında her yıl bir okula eğitim desteği veren Türk Hematoloji Derneği , Çobanbeyli İlkokulu'na 10 adet bilgisayar, kitap ve kırtasiye yardımı yaptı. THD İkinci Başkanı Prof. Dr. Hale Ören, bu yardımları sosyal sorumluluk etkinlikleri doğrultusunda öğrencileri sevindirmek için yaptıklarını ifade etti.

Dernek olarak her yıl Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki okullara yardım ettiklerini söyleyen, THD İkinci Başkanı Prof. Dr. Ören, "Türk Hematoloji Derneği (THD), eğitime çok önem veren 48 yıllık bir dernek. Dernek olarak her yıl bir sosyal sorumluluk projesi gerçekleştiriyoruz.Türkiye'nin çeşitli yerlerindeki okullarımıza bilgisayar, küçük öğrencilerimiz için çanta ve kırtasiye yardımlarında bulunuyoruz. Bu yıl bu yardımı 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'na denk getirmek istedik. Zaten daha önce okul Müdürümüz Bekir Bey'in bize çağrısı olmuştu. Bu kapsamda Afşin'e bağlı olan Çobanbeyli İlkokulunda bulunan bilgisayar sınıfını yenilemek adına 10 bilgisayar takviyesinde bulunduk. Ayrıca küçük öğrencilerimizi sevindirmek adına çanta ve kırtasiye yardımında bulunduk. Derneğimizin katkılarıyla yapılan desteklerle öğrencilerimize yardımda bulunmak ve eğitimlerine destek vermeyi hedefliyoruz. Bu bir sosyal sorumluluk projesi, Bu yıl Afşin'imizde bulunan öğrencilerimize elimizden geldiğince yardım etmeye çalıştık. Ben, bütün derneklerin ellerinden geldiğince eğitim kurumlarına yardım etmeleri gerektiğini düşünüyorum. " diye konuştu.

Daha sonra konuşma yapan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, "Ankara'dan okulumuza destek olmak için gelen Türk Hematoloji Derneği (THD) THD İkinci Başkanı Prof. Dr. Hale Ören'e ve diğer yetkililere çok teşekkür ediyorum. Özellikle okulumuz için yapılan bilgisayar yardımına ihtiyacımız vardı. Bu desteğin öğrencilerimizin eğitimine olumlu yönde katkı sağlayacağına inanıyorum. Biz en çok mutlu eden olay ise, Ankara'dan buralara kadar gelen THD İkinci Başkanı Prof. Dr. Hale Ören, Dernek Müdürü İpek Zeynep Durusu ve Dernek Sekreteri Sena Yavuz''un bizleri düşünerek yardımda bulunmaları. Bu yardımlar için Türk Hematoloji Derneği yetkililerine ve emekleri bulunan herkese teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

 Konuşmalarında ardından dernek üyeleri, okul için getirilen bilgisayarları getirdikten sonra  öğrencilere çanta, kırtasiye malzemeleri gibi hediyeleri takdim ettiler.

Editör: Haber Merkezi