8. Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu için Kahramanmaraş'a gelen 23 ülkeden 25 akademisyen Afşin'de Eshab-ı Kehf Külliyesi ile Ömer Ağa Konağını ziyaret etti.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi, Kırgızistan-Türkiye Manas Üniversitesi, Dünya Etnospor Konfederasyonu ve Türk Tarih Kurumu işbirliğinde, 8. Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu için Kahramanmaraş'a gelen yabancı akademisyenler, UNESCO Dünya Kültür Mirası geçici listesinde bulunan Eshab-ı Kehf Külliyesi ile Afşin'in geleneksel kültürünü yansıtan Ömer Ağa Konağını gezdi.

Ziyaretlerde akademisyen kafilesine MHP Afşin İlçe Başkanı Ersal Koç ile birlikte eşlik eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, " Bu yıl 8. 8. Uluslararası Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumu için Kahramanmaraş'a gelen akademisyenleri Afşin'de ağırlamaktan dolayı mutluluk duyuyoruz. İlçemizdeki tarihi ve turistik yerleri gezdirerek, ilçemiz hakkında bilgi verdik. İlçemizi ziyaret eden misafirlerimize teşekkür ediyorum" dedi.

Geleneksel spor oyunlarının etraflı bir şekilde ele alınarak bilimsel olarak incelenmesi ve çağımızın şartları doğrultusunda varlıklarının devam ettirilebilmesi amacıyla sempozyumun düzenlendiğini aktaran Sempozyum Düzenleme Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mehmet Türkmen, "Bu yıl Türk Halkları Geleneksel Spor Oyunları Sempozyumunun sekizincisini düzenliyoruz. Sempozyum tekli yıllarda Kahramanmaraş'ta, çiftli yıllarda ise yurtdışındaki Türk Cumhuriyetlerinde düzenleniyor. Geleneksel sporlar bir toplumun kültürünü özetlemenin en mükemmel yoludur. Bu bilimsel bir realitedir. Kahramanmaraş'ta bu sempozyumu düzenlemek bizleri ayrıca gururlandırıyor." diye konuştu.

Gezilerin ardından Başkan Güven'e,  Bakay çapanı hediye edildi.

Editör: Haber Merkezi