Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı (DOĞAKA) 2015 yılı Turizm Mali Destek Programı açılış ve bilgilendirme toplanması Kahramanmaraş Valiliği Fikret Kiraz Toplantı salonunda yapıldı.

DOĞAKA, kar amacı gütmeyen kuruluşlara yönelik olarak 2015 Yılı Turizm Altyapısının Geliştirilmesi Küçük Ölçekli Altyapı Mali Destek Programı ve kar amacı güden kuruluşlara yönelik Turizmin Geliştirilmesi Mali Destek Programı'nın tanıtım ve bilgilendirme toplantısı Valilik Fikret Kiraz Toplantı Salonunda yapıldı.

Turizm Mali Destek Programı toplantısında bir konuşma yapan Kahramanmaraş Valisi Mustafa Hakan Güvençer şunları dile getirdi: “Kahramanmaraş’ta, Kahramanmaraş için yapacağımız pek çok şeyin içinde öncelikli sıralardan birinde Kahramanmaraş’ta turizm sektörünü canlandırmak var. Kahramanmaraş’ta yaşayan herkesin hemen hemen kendisine söz verildiğinde alt alta sıralayabileceği bir takım mutlak lazımeler var. Artık onları konuşulur olmaktan çıkarıp yavaş yavaş gündelik hayata sokmak hepimizin ortak görevi. Bölge kalkınma planının çizdiği yol çerçevesinde 2015 yılında DOĞAKA kalkınma ajansı sadece turizm sektöründe 2 başlık altında çağrıya çıkma kararı aldı. Bu hedeflerinin, önceliklerinin arasına turizm sektöründe bir şeyler yapabilmeyi koymuş Kahramanmaraş için çok önemli bir fırsat. Görüldüğü üzere toplam 15 milyon liralık bir bütçe ile karşı karşıyayız.”

DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, turizm sektöründe alternatiflerin ve çeşitliliğin arttırılması için 2 tane mali destek programı hazırlandığını belirterek şunları söyledi: “2010 yılından bugüne bin 244 adet başarılı projeye destek verme imkânı bulduk. Bu ülkemizde bulunan 26 kalkınma ajansı içerisinde en yüksek başarılı proje sayısıdır. Şu ana kadar bin 2 âdetini tamamlamış olup 200’den fazla canlı projemiz hayatlarına devam etmektedirler. Ajansımızın vizyonu 5T 1Ç prensibine dayanmaktadır. Nedir bu 5T ? Tarım, ticaret, taşımacılık, teknoloji, turizm ve hepsi de çevreye duyarlı olmak üzere.  2011 yılında tarıma dayalı sanayi yine turizm alt yapısı, 2012, 2013, 2014’te teknoloji ticarete yönelik olan yenilikçi destek programları, sosyal kalkınma alanında desteklemiş olduğumuz SODES projeleriyle beraber bu yıl üretim, imalat sektörü yanında hizmet sektörünü hedefleyen bölgemizin turizm alanında hem fiziksel alanlarda beşeri, fiziksel, kurumsal ve teknolojik kapasitelerinin arttırılması. Bununla beraber turizm sektöründe alternatiflerin ve çeşitliliğin arttırılması gerektiği 2 adet mali destek programlarımızı hazırladık. Programımızın ilki 10 milyon TL bütçe olan kamu kurum ve kuruluşları, ikinci kısımda ise kar amacı güden kuruluşlar yani KOBİ’lerimizin üzerinde 5 milyon TL bütçe ayrılan mali destek programlarımızdır.”

Genel Sekreter Yıldız: “Kahramanmaraş’ta turizme yönelik yapılan çalışmalara hakkında bilgi veren genel sekreter şunları söyledi: “ Saraçhane Çarşısı, Bakırcılar Çarşısı restorasyonları, ilçelerimizde yaptığımız çevre düzenleme rekreasyon çalışmaları, ticaret ve sanayi odalarımızda, mahalli idarelerimizde, belediyelerimizde yapmış olduğumuz tarihi konakların restorasyon projeleri bunlara örnek sayılabilir.” diyerek sözlerini bitirdi.

Toplantının açış konuşmalarının ardından, DOĞAKA uzmanları tarafından, 2015 yılında uygulanacak olan Mali Destek Programları teknik yönleriyle katılımcılara anlatıldı.

Vali Mustafa Hakan Güvençer Başkanlığında yapılan toplantıya, Vali Yardımcıları, İlçe Kaymakamları,  DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız, Kamu Kurum ve Kuruluşlarından yetkililer, girişimciler ve davetliler katıldı.
Editör: Haber Merkezi