Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oluşturulan robotik kodlama atölyesinin açılışı yapıldı.

Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında Turgay Ciner Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi'nde oluşturulan robotik kodlama atölyesinin açılışını gerçekleştirdi.

Açılış dolayısıyla düzenlenen programda konuşan Kaymakam Ahmet Can Pınar, "Milli Eğitim Bakanlığımızın "Mesleki Eğitimde 1000 Okul" projesi kapsamında okulumuza kazandırılan robotik kodlama atölyemizin ilçemize, öğrencilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlçemizde bu tür atölyelerin sayısını arttırmanın ve öğrencilerimize en iyi eğitim imkanlarını hazırlamanın gayreti içerisinde olmaya devam edeceğiz." dedi.

Robotik kodlama eğitimi veren Bilişim Teknolojileri Öğretmeni Oğuzhan Köker de, atölyede öğrencilerin robotik kodlama, 3 boyutlu tasarım ve üretim, elektronik devre tasarlama ve kullanımı, elektronik ve mekatronik robot uygulamaları konusunda bilgi sahibi olacaklarını belirtti.

Öğrencilerin kendi özgün robotlarını tasarlayarak mühendislin alanına ilk adımlarını atacaklarını ifade eden Köker, " Okulumuzda, Bilişim Teknolojileri Alanı müfredatına göre robotik ve kodlama dersini tam donanımlı  olarak uygulanacak. Okulumuz ve öğrencilerimiz, robotik ve kodlama konusunda birçok yarışmaya katılma imkanları olacak ve  en önemlisi de üreten dünyanın aktif bir üyesi olması yolunda ilk adımları atmaları sağlanacak" açıklamasında bulundu.

Açılışa, İlçe Milli Eğitim Müdürü Fatih Kaba, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü şube müdürleri, okul müdürü Fevzi Kılıç, öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Editör: Haber Merkezi