Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan 2014 yılı içerisinde Afşin'de eğitim alanında yapılan yatırımlar hakkında açıklamalarda bulundu.
Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan 2014 yılı içerisinde önemli yatırımlar yapıldığına işaret ederek, Afşin'in eğitim alanından önemli yatırımlar aldığını ifade etti. Turan," ,"2015 yılında Afşin'imize eğitim alanında bir çok yatırım alacak."dedi.
Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan, 13 Mayıs 2014'te Afşin İlçe Milli Eğitim İlçe Müdürü olarak göreve başladım. 2014 eğitim-öğretim yılı içerisinde İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımızda bir çok çalışmalarda bulunduk. Bu eğitim-öğretim yılında öncelikle ilçemizde boya ihtiyacı olan bütün okullarımıza okul idarecilerimizin talepleri doğrultusunda boya temin ettik. İlçemizde bulunan okullarımıza 10 bin litre boya temin edildi. Ayrıca ihtiyacı olan okullarımıza çatı malzemesi, ters tavan malzemesi ve bir takım inşaat malzemesi vererek tadilatlarının yapılmasını sağladık. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü olarak okullarımıza bir yıl yetecek kadar kırtasiye malzemesi ve temizlik malzemesi verildi. Bu malzemelerin dağıtımı tamamlandı. Afşin Halk Eğitim Merkezimizde 30'a yakın kurs açarak vatandaşlarımızı halk eğitim merkezinde toplamak için girişimlerde bulunduk. Açmış olduğumuz kurslarımızdan öğrencilerimiz ve vatandaşlarımız faydalanmaktalar. İlçemizde bu yıl okulla ilgili önemli yatırımlar aldık. Bu eğitim öğretim yılında ilçemize fen lisemizi kazandırdık. Milli eğitim Bakanlığımızın onayı ile Afşin Meslek Yüksek Okulumuzda 4 yıllık Ebelik ve Hemşirelik Fakültesi açıldı. Ayrıca Afşin'de bir çok okulumuz yeni binasına kavuştu. Zümrüt Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Tanır ÇPL, Namık Kemal İlkokulu tamlanarak eğitim öğretime hazır hale getirildi. Atatürk Ortaokulu ikinci dönem öğrencilerini kabul edecek. GOP İlkokulunun ek binası tamamlandı. Bu yatırımların ilçemize kazandırılmasında emekleri bulunan herkese ayrı ayrı teşekkür ediyorum. "şeklinde konuştu.
 2015 yılında yapılacak Eğitim yatırımları ve yeni bina ve ek derslikler hakkında bilgi veren İlçe Milli Eğitim Müdürü Turan,"2015 yılında Afşin'imize eğitim alanında bir çok yatırım olacak. Afşin'imize, 16 derslikli sağlık meslek lisesi için çalışmalarımız devam ediyor. Ayrıca Efsus Turan, Yeşilyurt mahallelerinde 16 derslikli ilkokul ve Afşinbey Mahallesinde 8 derslikli ilkokul için ödeneğimiz geldi. Önümüzdeki yıl yoğun geçecek ve Afşin'imize yeni okullar kazandıracağız. Kabaağaç Mahallemizde 12 derslikli okulumuz yapıldı, Altunelma ÇPL'nin 12 derslikli yeni binası yapıldı. 2015 yılında bu yatırımların ilçemize kazandırılması için çalışmalarımızı yoğun bir şekilde devam ettireceğiz. " diye konuşmasını tamamladı.
Editör: Haber Merkezi