Afşin'de Kaymakamlık bünyesinde olan Tüketici Sorunları Hakem Heyeti Başkanlığı'na 2014 yılında 2138 tüketicinin şikayet başvurusunda bulunulduğu açıklandı.
Tüketicilerin haklarını korumak amacıyla 2003 yılında çalışmaya başlayan Tüketici Sorunları Hakem Heyetleri, tüketici mağduriyetlerinde yargıya göre daha kısa sürede çözüm üretmesi, vatandaşın bu sisteme ilgisini artırdı. Bankaların kredi kullandırırken aldıkları dosya masrafı adı altındaki kesintilerle ilgili olarak açılan davalarda mahkemelerin tüketiciler lehine karar vermesi tüketici hakem heyetine adeta akın etti. Son yıllarda başvuru sayısında ciddi artışın yaşandığı hakem heyetlerinin başında Afşin oldu. Özellikle dosya masrafı, yeniden yapılandırma masrafı, ekspertiz ücreti, kredi kartı aidatı gibi bankacılık işlemlerinde alınan ücretler tüketicilerin en çok şikayet ettiği konuların başında gelirken aldığı ürünler ayıplı çıkan vatandaşlar da haklarını aramayı ihmal etmedi.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan yetkililer, 2014 yılı içerisinde 2138 tüketicinin şikayet dilekçesinin bulunduğu ve 1328 dilekçe hakkında karar çıktığını belirtti. Ayrıca çıkan bu kararlardan tüketici lehine alınan karar sayısı 1230 olurken, tüketici aleyhine alınan karar sayısı 98 oldu. Yetkililer ayrıca 2014 yılından 810 adet başvurunun 2015 yılına devrettiğini belirtti.
Editör: Haber Merkezi