Afşin'de, 3-4 Ekim Dünya Yürüyüş Günü etkinlikleri kapsamında, ‘Sağlık için hareket edelim, hastalıklara veda edelim' sloganıyla sağlıklı yaşam yürüyüşü düzenlendi.

Afşin Toplum Sağlığı Merkezi  (TSM) tarafından organize edilen etkinlik, Afşinbey ilk ve ortaokulu öğrencileri, öğretmen ve sağlık personellerinin katılımıyla, Nazım Kaynak Bulvarından, Afşin Atatürk Parkı'na kadar obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşam yürüyüşü gerçekleştirildi.

Sağlıklı yaşam yürüyüşünün ardından açıklama yapan Afşin TSM'a görevli Dr. Merve Bahar, 3-4 Ekim'in Dünya Yürüyüş Günü ilan edildiğini belirterek, dünyanın her yerinde obezite ile mücadele ve sağlıklı yaşama dikkat çekmek için etkinlik yapıldığını söyledi.

Birçok hastalığın obezite ve diyabetten kaynaklandığını ifade eden Dr. Bahar, " Vatandaşlarımız sağlıklı bir yaşam için düzenli bir şekilde yürüyüş veya spor yapması gerekiyor. Dünya Yürüyüş Günü dolayısıyla sağlıklı yaşama dikkat çekmek amacıyla bu yürüyüşü öğrencilerimizle düzenledik. Ana amacımız her gün 10 bin adım. Bunu tamamlamaya çalışacağız. Obezite, diyabet, kolesterol ve kalp hastalıklarını önlemek için farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Bu tür etkinliklerimize Afşin Kaymakamlığımız ve Belediyemiz bizlere çok yardımcı oluyor. İlçemize kapalı spor salonu ve yürüyüş alanları bulunmakta. Vatandaşlarımızdan hareketli yaşamı bir yaşam biçimi haline getirmeleri ve bu sosyal tesislerde kendilerine vakit ayırmalarını rica ediyorum." açıklamasında bulundu.

Yürüyüşün ardından beden eğitimi öğretmenleri nezaretinde toplu halde step ve aerobik yapıldı. Etkinliklerin ardından öğrencilere Afşin TSM tarafından su ve elma ikramı yapıldı.

 

Editör: Haber Merkezi