Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne kömür temin edilen Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 yıl önce meydana gelen göçükte toprak altına kalan ve cesetlerine hala ulaşılamayan 9 işçi için anma programı düzenlenecek.

Çöllolar Kömür Havzası’nda 2011 yılında hayatını kaybeden 9 madenci için anıt hazırlandı. Kömür havzasını kuş bakışı gören bir alana yapılan anıt üzerinde göçükte hayatını kaybeden madencilerin isimleri yer alıyor.

Göçüğün üzerinden 6 yıl geçerken, hayatını kaybeden 9 madenci için mevlit töreni düzenlenecek. Kömür sahasını işleten ilgili firma tarafından düzenlenecek olan anma töreni, 10 Şubat 2017 Cuma günü Çöllolar Kömür Sahası'nda gerçekleştirilecek.

- Olay

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Açık Kömür Üretim Sahası'nda 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte 1 işçi yaşamını yitirmiş, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükte ise 10 kişi toprak altında kalmıştı. Toprak altında kalanlardan dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmış, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'nın cenazelerine ulaşılamamıştı.

Editör: Haber Merkezi