Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi ile Hizmet-İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi imzalandı.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi bünyesinde çalışan 273 işçiyi kapsayan sözleşmenin hayırlı olması temennisinde bulunan Başkan Erkoç: “Türkiye’mizin şartları güçlendikçe, kurumlarımız da güçlenmektedir. İmkanlarımız dahilinde işçi kardeşlerimize en uygun ücreti verdiğimize inanıyoruz. Kadrolu işçilerimizle karşılıklı mutabakata vardık ve sözleşmemizi imzalıyoruz. İşçi kardeşlerimize hayırlı olsun diyoruz ve bu alacakları maaşlarının alın teri olarak kazandıklarını ve hak ettiklerini düşünüyoruz. Sağolsunlar en iyi şekilde hizmet etme gayreti içerisinde hareket ediyorlar ve aldıkları maaşları da hak ediyorlar” diye konuştu.

Basın mensuplarının sorularını da yanıtlayan Başkan Erkoç: “Şu an itibari ile KASKİ ve Büyükşehir olarak 4800 civarında personelimiz bulunmaktadır. Bunlardan bin civarında KASKİ’de,  bin civarında da memur ve geri kalan da hizmet alımı işçilerimiz oluşturmaktadır. Kahramanmaraş Halkımıza hizmeti en iyisini sunma gayreti içerisinde çalışmalarımız devam ediyor” diye konuştu.

Gündem haricinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ilimize yapacağı ziyarete ilişkin sorulan soruyu yanıtlayan Başkan Erkoç: “17 Şubat 2017 Cuma günü tüm Kahramanmaraşlı hemşehrilerimizi Müftülük Alanımıza davet ediyoruz. O gün kimseye randevu vermesinler, Saygıdeğer Cumhurbaşkanımızı en iyi şekilde karşılama gayreti içerisinde hazırlıklarımız devam ediyor. Nasıl ki Kahraman şehrimiz Kurtuluş Savaşı’nda ilk kıvılcımı oluşturmuşsa, 16 Nisan’da yapılacak referandumda da en iyi şekilde gereğini yapacağına inanıyoruz. Partili, partisiz bütün Kahramanmaraş halkımızı Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı karşılamaya, ona kucak açarak en iyi şekilde karşılamaya davet ediyoruz” diye konuştu.

Konuşma sonrası Hizmet-İş Sendikası Şube Başkanı Ömer Çınar, sözleşmede yüzde 10'luk bir artış sağlandığını belirterek Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ve Genel Sekreter Züver Çetinkaya’ya çiçek takdim ederek teşekkür etti.

Editör: Haber Merkezi