Afşin'de bir mahalle muhtarı, 12 yıldır her sabah erken saatlerde sokaklardan topladığı şişeleri satarak, aldığı gıda maddelerini tespit ettiği muhtaç ailelere dağıtıyor.

 

Beyceğiz Mahallesi'nde 12 yıldır muhtarlık yapan Ekrem Köş, yaklaşık 10 bin nüfuslu mahallesindeki ihtiyaç sahibi aileleri ziyaret ediyor, onlarla yakından ilgileniyor. Emekli olduktan sonra mahallesine hizmet etmek için muhtar olduğunu ifade eden Köş, 12 yıldır muhtaç ailelere yardım eli uzatıyor. Esnafın da desteğini alan Köş, onlardan topladığı bazı gıda ve giyim eşyasını da ihtiyacı olanlara ulaştırıyor.

 

Yardımseverliği dolayısıyla bölgede "iyilik muhtarı" olarak anılan Ekrem Köş, evinin bir odasını da ihtiyaç sahibi ailelere dağıtacağı malzemelere ayırdığını belirtti.

 

Satın aldığı gıda maddelerini ziyaret ettiği ihtiyaç sahibi ailelere teslim eden Köş, şişeleri toplayarak hem çevrenin temiz kalmasını sağladığını hem de muhtaç kişilere yardım ettiğini söyledi.

 

"Hiç usanmadan bunu tam 12 yıldır yapıyorum ve sağlığım el verdiği sürece buna devam edeceğim" diyen Köş, yardım yaptığında kendisini huzurlu hissettiğini vurguladı.

 

Mahallesinde 10 bin kişinin yaşadığını ve hemen hemen bütün aileleri tanıdığını ifade eden Köş, "İhtiyaç sahibi aileleri de kendim tespit ediyorum. Bazen bir paket çay, bazen şeker bazen, başka gıda maddesi götürüyorum, ama her gün bunu düzenli yapıyorum, vatandaşlarımızın duası bana yetiyor, böylece muhtarlık görevimi de yaptığımı düşünüyorum" diye konuştu.

 

Köş, fırınları da dolaştığını ve bir gün önceden kalan ekmekleri ücretsiz alarak ihtiyaç sahibi ailelere ulaştırdığını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi