Afşin Devlet hastanesi bünyesine kazandırılan tomografi cihazı düzenlenen törenle hizmete açıldı.
Afşin Devlet Hastanesi’nde düzenlenen programa AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, Afşin Kaymakam Vekili Ahmet Akyürek, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, Kahramanmaraş Genel Sağlık Sekreteri Dr. Kamil Türkmen, Kahramanmaraş Halk Sağlığı Müdürü Dr. Ahmet Yener, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak ile çok sayıda davetli katıldı.
AK Parti’nin 10 yılda en büyük yatırımları sağlık konusunda yaptığının altını çizen Kahramanmaraş Milletvekili Sıtkı Güvenç, “On yıllık iktidarımız boyunca en büyük yatırımı sağlık alanında yaptık. Gerçekten de sağlık alanında çok büyük mesafe aldık. Bizim hedefimiz insanlar bulundukları yerlerde tedavi olsunlar, başka yerlere gitmesinler. Bugün burada bu tomografi cihazının açılışını yaparak vatandaşlarımızın başka yerlere gitmemelerini sağlamış olacağız.” dedi.
Afşin halkına hayırlı olsun diyen Kahramanmaraş İl Başkanı Mehmet Fatih Erkoç, “Afşin ilçemizde tomografi cihazımızın açılışını gerçekleştirdik. Türkiye’mizde vatandaşlarımıza her türlü sağlık hizmetleri sunulmakta.  En son teknoloji sağlık cihazlarıyla hizmet verilmekte. Afşin’imize de bu anlamda önemli bir hizmet. Daha önce milyonlarca dolar değerindeki bu cihaz Sağlık bakanlığımızın toplu alımları sayesinde 650 Bin TL gibi bir rakamla alındı ve Afşin’imize kazandırıldı. Bunun dışında çok önemli yatırımlarımız var. Yeni bir binamız yapılmakta bu bina ek bina olarak geçiyor ama eski mevcut bulunan binamızda daha güzel ve daha büyük bir bina yapılmakta. İnşallah Afşinli hemşerilerimiz bu binalarımız tamamlandıktan sonra hiçbir yere gitmeden burada dertlerine deva, şifa bulacaklar. Afşin için yatırımlarımız devam edecek.” açıklamasında bulundu.
Kahramanmaraş Genel Sağlık Sekreteri Dr. Kamil Türkmen ise: “Bu tomografi cihazının buraya getirilmesi noktasında çok insanın emeği oldu. Çok kişi bu cihazdan dolayı dua alacak. Afşinliler artık tomografi için Elbistan’a ya da başka hastanelere gitmek zorunda kalmayacaklar. Büyük bir açığı kapatıyoruz.” söyledi.
Konuşmalar ardından tomografi cihazının açılışı yapıldı.
Editör: Haber Merkezi