22 Nisan 2020 Çarşamba noter huzurunda çekilecek kura koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ertelendi.

 Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), koronavirüs (Kovid-19) tedbirleri kapsamında ertelenen kura çekimlerinin internet ortamında yapılacağını açıkladı. TOKİ; Afşin’e inşa edilecek 350 konutun kura tarihini ise 4 Haziran 2020 olarak duyurdu.

TOKİ tarafından yapılacak "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi"nde, hak sahibi olamayanların başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesi sırasında oluşabilecek sağlık riski nedeniyle kuraları ertelenmişti.

TOKİ’den yenilenen kura takvimiyle ilgili olarak yapılan açıklamada, “Küresel bir salgın haline gelen Koronavirüse karşı devletimizce bugüne dek alınan ve alınacak tedbirler kapsamında vatandaşlarımızın sağlığını korumak için "100 Bin Yeni Sosyal Konut Projesi" kapsamında gerçekleştirilen kura törenleri iptal edilmiştir. Devletimizce bugüne dek alınan ve alınacak tedbirler kapsamında kuraları sosyal medya hesaplarımızdan canlı yayınladığımız 100 Bin Yeni Sosyal Konut Projemizde, hak sahibi olamayan vatandaşlarımızın başvuru bedellerinin banka şubelerinden iadesi sırasında oluşabilecek sağlık risklerini engelleme amacıyla kuralar ileri bir tarihe ertelenmiştir. 100 bin Sosyal Konut Projesi hak sahibi belirleme kuraları 28.04.2020 tarihi itibari ile tekrar başlayacaktır. Türkiye Halk Bankası A.Ş. aracılığı ile başvurusu gerçekleşen ve tarafımızca yapılan kura sonrası hak sahibi olamayan vatandaşlarımızın başvuru sırasında yatırmış oldukları tutarların iade işlemleri, toplum sağlığımızın korunması ile ilgili tedbirler kapsamında Halkbank şubelerine gitmeden internet sitesi üzerinden gerçekleştirilebilecektir” denildi.

Afşin için kura 4 Haziran Perşembe günü çekilecek. İnternet ortamında geçekleşecek kura saat 15.00’da canlı olarak yayınlanacak.

Afşin’e yapılacak 2+1 ve 3+1 350 adet daire için başvurusu kabul edilenlerin isim listesi TOKİ’nin resmi internet sitesinde açıklandı.

Kahramanmaraş genelinde, Afşin’e 350, Elbistan’a 600, Göksun’a 350, Onikişubat’a 350, Dulkadiroğlu’na 350 adet konut olmak üzere toplam 2 bin adet konut yapılacak.

Afşin’de yapılacak konutlar TOKİ taraflarından belirlenen alanda 245 tanesi 2+1 planında, 105 tanesi de 3+1 planında ve geleneksel mahalle kültürünü yaşatacak şekilde tasarlanacak. Depreme dayanıklı yapılacak konutlar yatay ve şehre uygun mimaride tasarlanacak.

Editör: Haber Merkezi