6 Mayıs 2006’da büyük bir şölenle temeli atılan Afşin TOKİ konutlarının kalan son 4 adet konutunu satışa çıkaracağı açıklandı.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca, Afşin Toplu Konut Uygulaması kapsamında 4 adet konutun; ön şartsız, kurasız başvuru önceliğine göre konut alma ve seçme olanağı ile açık satışı 31 Mart 2010 tarihine kadar uzattı.
En düşük konut fiyatının 78 bin 504 TL olduğunu belirten yetkililer, en yüksek konut fiyatının da 89.763TL olduğunu söylediler. Konut almak isteyen şahısların 31 Mart 2010 tarihine kadar Ziraat Bankası Yetkili şubelerine başvurmaları gerekiyor.
Toplu Konut İdaresi Başkanlığınca yapılan yazılı açıklamada şu ibarelere yer verildi:
“Konut seçimini yapan alıcılar, tercih ettikleri konutun satış bedelinin %10, %15, %25'i oranındaki peşinat miktarını 02 Ocak - 31 Mart 2010 tarihleri arasında, projeye göre, ilgili banka şubelerine yatırarak. Gayrimenkul Satış Sözleşmesini imzalayacaklardır. Borç bakiyesi, tercih edilen peşinat miktarına göre %10 peşinat oranı için 96 ay, %15 peşinat oranı için 108 ay ve %25 peşinat oranı için 120 ay boyunca aylık taksitler halinde ödenecektir. Borç bakiyesi ve aylık taksitler her yılın Ocak ve Temmuz aylarında olmak üzere yılda iki kez, bir önceki 6 aylık dönemdeki memur maaş artış oranı dikkate alınarak İdarece belirlenecek oranda artırılacaktır. İlk taksit ödeme tarihi Sözleşme imzalama tarihini takip eden bir sonraki ay olup, ilk 6 aylık dönemsel artış Temmuz 2010 tarihinden itibaren başlatılacaktır. Konut satın almak için başvuruda bulunan kişilerin kendisi, eşi ve velayeti altındaki çocukları üzerine tapuda kayıtlı bağımsız bir konutun bulunmaması, daha önce Toplu Konut İdaresince satılmış bir gayrimenkule sahip olmamış ve daha önce Toplu Konut İdaresinden kredi almamış olmaları" şartları kaldırılmıştır. Konutların hemen teslim edilecektir. Anahtar teslimi öncesinde, KDV Kanunu uyarınca konut bedelinin %1'i oranında KDV ayrıca alıcılar tarafından ödenecektir. Satış işlemleri, T.C. Ziraat Bankası A.Ş. aracılığıyla yapılacaktır. Gayrimenkul satış işlemleri Özel Hukuk Hükümlerine tabidir.”