Dört Mayıs "Çiftçi Günü"nde Afşinli çiftçilerle bir araya gelen Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Mehmet Aksoy bölge üreticilerinin birlik hizmetlerinden faydalanabilmeleri adına yürüttükleri çalışmalar hakkında çiftçilere bilgi verdi.
Özel bir otelde düzenlen toplantıda konuşan Aksoy, dünya dönmeye devam ettiği sürece yeryüzünde tarımın devam edeceğini belirterek, çiftçilerin birlik hizmetlerinde tam anlamıyla yararlanması gerektiğini kaydetti.

Afşinli çiftçilere devletin sağladığı avantajlardan bahseden Tarım Kredi Kooperatifleri Gaziantep Bölge Birliği Müdürü Mehmet Aksoy, "Afşinli çiftçilerle bir araya gelmemizin amacı bilgilendirme toplantısı yapmaktı. Tarım kredi kooperatifine ortak olan çiftçilerimizle ortak olmayan çiftçilerimiz arasındaki farkı göstermek istedik." dedi.

dünyada kullanılan her yeniliği ve kaliteli ürünlerini bölge çiftçilerinin hizmetine sunmak istediklerini belirten Aksoy, " Tarımsal girdilerdeki kalite ve güvenirliğin önemine değinerek, devletin tarım kredi kooperatiflerine sağlamış olduğu faiz avantajlarından bahsedip ortaklarımızın tüm tarımsal girdilerini tarımsal kredi kooperatiflerinden karşılamasını ortak olmaya çiftçilerimizin ise kooperatife ortak olarak kooperatifin olanaklarından faydalandırmak için bilgilendirme toplantısı yapıyoruz.  Dünya döndükçe yeryüzünde tarım devam edecek. İnsanlarımız toprakları işleyerek besin döngüsüne katkıda bulunacak. Bizler bunun bilincindeyiz ve bu toplantımız bölge birliğimize bağlı 58 birim kooperatifinin çalışma alanlarında sürekli devam ediyor. Bundan sonraki sürelerde de devam edecektir. Afşin'deki toplantının ayrı özelliği ise hem dünya çiftçiler gününe denk gelmesi hem de miraç kandiline denk gelmesidir. Çiftçilerimizin dünya çiftçiler gününü ve miraç kandilini kutluyorum"  diye konuştu.

Toplantıya Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Denetim Kurulu Üyesi Yaşar Terzi, Kahramanmaraş Ziraat Odası Başkanı Hüseyin Topçuoğlu, Afşin Ziraat Odası Başkanı Hasan Akpınar ve Afşin Kredi Kefaret Kooperatifi Müdürü Mehmet Şerif Tatlı ile çok sayıda çiftçi katıldı.
Editör: Haber Merkezi