Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu tarafından (TKDK) yayınlanan, IPARD II Programı Üçüncü Başvuru Çağrı İlanıyla Kahramanmaraş için de önemli yatırım desteklerin alınabileceği belirtildi.

TKDK Kahramanmaraş Koordinatörlüğünden yapılan açıklamada, yayınlanan yeni çağrı ilanı kapsamında, et ve süt hayvancılığı, bitkisel üretim, arıcılık, zanaatkarlık ve yöresel ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji yatırımlarına dair başvuruların kabul edileceği belirtildi.

Hayvancılık yatırımlarına, belirlenmiş koşullara bağlı olarak yüzde 40 ile yüzde 70 arasında değişen oranda hibe verileceği, diğer yatırım konularında ise yüzde 55 oranında hibe katkısı sağlanacağı açıklandı.

Kurumun yayınladığı takvime göre, bitkisel üretim, arıcılık, zanaatkarlık ve yöresel ürünler, kırsal turizm, su ürünleri yetiştiriciliği, makine parkları ve yenilenebilir enerji konularında, başvuruların 12 Şubat 2018 tarihinden itibaren alınacağı ve başvuru paketlerinin en geç 15 Mart 2018 tarihine kadar, süt ve et hayvancılığı yatırımlarına ilişkin başvuruların ise 1 Mart 2018 tarihinde kabul edilmeye başlanacağı ve başvuru paketlerinin ise 5 Nisan 2018 tarihine kadar İl Koordinatörlüğüne teslim edilmesi gerektiği belirtildi.

Açıklamada görüşlerine yer verilen TKDK İl Koordinatörü Ahmet Cemil Ceyhan, "Aralarında Kahramanmaraş'ın da yer aldığı sadece 42 ilde uygulanan bu program çerçevesinde bu güne kadar önemli yatırımları kentimize kazandırdık. Uzunca bir süredir beklediğimiz bu yeni dönemin şehrimizde yeni yatırımlara ve istihdam olanaklarının artmasına vesile olmasını temenni ediyorum." dedi.

Ceyhan, yatırımcıları devletin sağladığı bu desteklerden yararlanmaya davet etti.

Editör: Haber Merkezi