Afşin Ticaret Odası Başkan Adayı Mehmet Özdemir, basın toplantısı düzenleyerek Ticaret Odası Başkanı olduğunda yapacağı projeleri anlattı.
Afşin Ticaret Odası Başkan Adayı Mehmet Özdemir ve yönetim kurulu üyeleri basın toplantısı düzenleyerek Ticaret Odası Başkanı olduğunda yapacağı ilk icraatları anlattı. Aday Özdemir, ilk icraat olarak Afşin Ticaret Odası’nda yatırımcı masası kurmak olduğunu kaydetti.
 
Seçimi kazandıktan sonra yapacakları icraatları planladıklarını kaydeden Özdemir, “Önümüzdeki dönem Afşin Ticaret ve Sanayi Odası seçimleri için arkadaşlarımızla beraber bir yola çıktık. Cenabı Allah bu çıktığımız yolda zafer nasip eylesin inşallah, hayırlısıyla. Bu 27 günlük süre içerisinde Afşin’imizin değerli esnaf ve vatandaşlarından çok ciddi manada destek gördük. İnşallah arkadaşlarımızla beraber önümüzdeki dönem yapılacak olan Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerini kazanmak için çalışıyoruz. Seçimi kazandıktan sonra yapacağımız işleri planladık. Yapacağımız işlerin en başında Ticaret ve Sanayi Odasında bir yatırımcı masası oluşturacağız ve uzman çalıştıracağız. Çalışacak olan uzman arkadaşımız bölgemizin ve Türkiye’mizin küçük, orta ve büyük çaplı işletmelerin maliyetlerini, makinaları ve devletin işyerlerine vermiş olduğu destekler hakkında bilgi sahibi olacak ve bir yatırımcı sahibimiz odamıza geldiğinde bu konular hakkında bilgilendirilecek. Ayrıca çok önemsediğimiz birlik ve beraberlik içerisinde şehirlerarasında fabrikalara ve fuarlara geziler düzenleyeceğiz.” dedi.
Afşin’e Otel kazandıracaklarını kaydeden Özdemir, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“Bölgemize yapılacak santrallerle ilgili neler yapmamız gerektiği noktasında istişare toplantıları yapacağız. Bunların dışında gerçekten de eksikliğini hissettiğimiz bir otel sorunu var. Bu hakikaten tüm Afşinli hemşerilerimizin içini kanattığı bir durum, benimde bir esnaf ve sanayici olarak en çok eksikliğini hissettiğim konulardan bir tanesi bu otel sorunu. Bizim şehrimizde bulunan pazarlamacılarımız, bankacılarımız, okullarımız, dışarıdan şehrimize gelen ziyaretçilerimizi maalesef yatıracak ve ağırlayacak hiçbir yerimiz yok. Bunun için eğer nasip olurda seçilirsek bütün gayret ve çabamızla Afşin’imize güzel bir otel kazandıracağız. Bunlara paralel olarak Osmanlı geleneğimizden gelen bir Ahilik Haftası var ve bu kapsamda bir bayramlaşma, bir tanışma ve buluşma gibi tüm sivil toplum örgütlerimizi bir araya getirerek Afşin’imizin sıkıntılarını ve çözüm noktalarını arayabilecek bir toplantı yapılmasını sağlayacağız.”
Özdemir konuşmasını şöyle tamamladı:
“Bu seçim süresince Sayın Başkanımızı aday olduktan sonra ziyarette bulunduk ve aday olduğuna da hayırlı olsun ziyaretinde bulunduk. Odanın faal üyelerimizin listesini ve komiteleri istedik 1978 yılında kurulan 999 tane üyesi olmuş ve bu üye listesi bizlere verildi ama hiçbirinde telefon numarası yok.”
Editör: Haber Merkezi