Dulkadiroğlu’nda 55 milyon lira maliyetle inşa edilecek Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak Projesi Temel Atma Töreni düzenlendi.

Şeyh Adil Mahallesi'nde kentin doğusu ve batısını bağlayacak içerisinde 60 metre uzunluğunda çift şeritli tünel ve 500 metre uzunluğunda bağlantı yollarından oluşanı Tevfik Kadıoğlu Köprülü Kavşak Projesi'nin ilk harcı törenle atıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, programda yaptığı konuşmada, projenin hayırlı olmasını diledi.

Kahramanmaraş'ın her ilçe ve beldesinde belediye olarak çok güzel yatırımlar yaptıklarını ifade eden Güngör, "Türkiye hamd olsun son 20 yıl içerisinde hem merkezi idare olarak hem de yerel yönetimler olarak çok önemli yatırım ve hamleler gerçekleştirdi. Kahramanmaraş'a merkezi hükümetimizin şuana kadar yapmış olduğu yatırımlar 50 milyar liranın üstünde. Merkez ilçelerimizde ulaşım master planı yaptırdık. Ulaşım master planı çerçevesinde kavşak, köprü gibi çalışmaları ortaya koyduk." diye konuştu.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç de kentte dokunmadıkları ilçe ve mahalle bırakmayacaklarını söyledi.

Öte yandan Güngör, projenin yüklenici firma sahibini kürsüye davet ederek 150 günde tamamlanması planlanan projeyi pazarlık yaparak 90 günde bitilmesini istedi.

Törene, Kahramanmaraş Valisi Ömer Faruk Coşkun, AK Parti Kahramanmaraş milletvekilleri Habibe Öçal, Mehmet Cihat Sezal, KSÜ Rektörü Prof. Dr. Niyazi Can, ilçe belediye başkanları ve davetliler katıldı.

Tören, dua edilmesi ve buton basılmasının ardından son buldu.

Editör: Haber Merkezi