Türkiye Enerji, Su ve Gaz İşçileri Sendikası (TES-İŞ) Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık'ı ziyaret etti.

TES-İŞ Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, EÜAŞ tarafından, Afşin Elbistan A ve B Termik Santrallerine alınması planlanan 219 kişilik teknisyen kadrosunun tekrar gündeme gelmesinden dolayı AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık'a ziyaret gerçekleştirdi.

Ziyarette konuşan TES-İŞ Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç, Termik santrallerde önemli bir işçi açığı olduğunu belirterek, alınması planlanan işçi 219 teknisyen kadrosunun da eksik kalacağını söyledi.

"Santrallerin dumanını ve külünü biz soluyoruz"

Kılıç, konuşmasına şöyle devam etti:

" Termik santrallerimizde çok ciddi personel eksikliği bulunmakta. Uzun yıllardır bölgemiz Türkiye'nin en büyük termik santrallerini bünyesinde barındırıyor ve ülkemize enerji sağlıyor. Santrallerin bölgemizde olmasının dezavantajlarının olmasının yanında avantajları da var. Şuanda ilçemizde ve bölgemizde her türlü yetişmiş elaman var. Söz konusu alımlarda siyasetçilerimizin duyarlı davranmasını istiyoruz.  EÜAŞ tarafından, Afşin Elbistan A ve B Termik Santrallerine alınması planlanan 219 kişilik teknisyen kadrosunun tekrar gündeme gelmesinin ardından istihdam edilecek personelin kesinlikle ilçemizden ve bölgemizden olmasını istiyoruz. Çünkü biz bu santrallerin tozunu, dumanını ve külünü soluyoruz. Bölge insanımızın verimli tarlaları istimlak oluyor. Alınacak işçilerinde bölgemizden olmasını istiyoruz. Santrallerimizde şuanda bir ünite faaliyette ve yüzde 25 kapasiteyle çalışıyor. Santrallerimizin ülkemize daha faydalı olması için alınması planlanan 219 işçi sayısının da artırılmasını istiyoruz. "

Daha sonra konuşma yapan AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, ziyaretten dolayı TES-İŞ Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri'ne teşekkür ederek, konunun takipçileri olacağını söyledi.

Bu bölgenin sıkıntısını yaşayan insanların istihdamda da öncelikli olması gerektiğini belirten İlçe Başkanı Kırbıyık, " Sendikamız ve partimizde hangi kurumda olursa olsun önceliğin bölge insanına verilmesinde hem fikir. Afşin'imizde kalifiye personel potansiyeli fazlasıyla var. Santrallere işçi alımı söz konusun olduğunda parti olarak ve tüm sivil toplum örgütleriyle birlik olarak işçilerin bölgemizden alınması noktasında elimizden gelen mücadeleyi vermeye hazırız. Santrallerin külünü bölge halkımız yutuyor, sefasını da bölge insanımızın sürmesi gerekiyor" açıklamasında bulundu.

 TES-İŞ Afşin Şube Başkanı Mustafa Kılıç ve Yönetim Kurulu Üyeleri, daha sonra Elbistan'a giderek AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Yunus Kaan Kısaca ile aynı konuları görüştüler.

Editör: Haber Merkezi