Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Sıddık Sert, özeleştirilmesi gündeme gelen Afşin-Elbistan B Termik Santrali ve burada çalışan işçiler ile ilgili, “ Santrallerde çalışan işçilerin mevcut hakları korunacak” dedi.
Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Sıddık Sert, Türkiye ile Birleşik Arap Emirlikleri arasında imzalanan hükümetler arası anlaşmayla gündeme gelen, Afşin-Elbistan B Termik Santrali ve burada çalışan işçilerin durumu ile ilgili ayrıntılı bilgiler verdi.
Sendika olarak işçilerin haklarının korunması için gerekli çalışmaları yaptıklarını kaydeden Tes-İş Sendikası Afşin Şube Başkanı Sıddık Sert, süreci yakından takip ettiklerini belirtti. Başkan Sert, “ Bu özelleştirmeler bilindiği gibi Kangal ve Kütahya ile başladı. Kütahya’da özelleştirme sağlandı  Kangal’da ise 17 Ocakta teklifleri verilecek. Biz bundan sonra Afşin Tes-İş Sendikası olarak çalışmalarımızı başlattık. Önce Afşin’de tüm sivil toplum kuruluşları ile görüştük. Sağ olsunlar görüştüğümüz herkes bizleri destekledi. Geçen hafta Afşin ziyaretinde bulunan AK Parti Grup Başkan Vekili ve Milletvekilimiz Mahir Ünal Beyle de görüştük, durumumuzu anlattık ve dosyamızı verdik. Tüm Türkiye’de santrallerin özelleştirilmesi söz konusu . Afşin-Elbistan göz bebeğimiz diyorlar, biz de dedik Afşin-Elbistan göz bebeği ise bir tane santral kalırsa Afşin-Elbistan kalsın dedik Mahir Bey’e. Kendisi de bu durumu iyi karşıladı ve bu çalışmaları takip edeceğiz ve sizleri bu konuda bilgilendireceğiz dedi. Geçtiğimiz hafta B, C, D santrallerinin imza töreni vardı. Birleşik Arap Emirlikleri bu iki santrallerin yapımı için ön imza töreni gerçekleşti. Ön anlaşmanın görüşmeleri 3-4 ay kadar daha devam edecek ve bu görüşmeler sonucunda 12 milyar dolar yatırım yapacaklar iki santral için. Bu santrallerin yapımı esnasında da en az 15 bin kişiye istihdam sağlanacak ilk etapta. Santraller devreye girdiği zaman 8 bin kişi iş sahibi olacak. Mevcut işçilerimiz devam edecek bu söylediklerimiz rakamlar mevcut çalışan işçilerimize dahil olacaklar. Şuanda çalışan arkadaşlarımız rahat etsinler özelleştirme ile ilgili bir sorun olmayacak iş hayatlarında. Zaten özelleştirmeden sonra da yönetimin %35’i EÜAŞ’ta olacak. Biz bu konu ile alakalı EÜAŞ Genel Müdürümüz Halil alış Bey ile görüştük B termik santralinde çalışan işçilerimizin bu özelleştirme konusunda tedirgin olduklarını ifade ettik. Kendileri de bu konu ile alakalı özel bir kanalda açıklama yaparak B termik santralinde çalışan işçilerimizin içlerinin rahat olması gerektiğini samimi bir şekilde ifade etti.” dedi.
 
Afşin-Elbistan B Termik Santrallerinde çalışan işçilere seslenen Sert, “B Termik Santrali’nin işletmesinin %35’i EÜAŞ’ın, %65’i ise özel sektörde olacak ve idare EÜAŞ tarafında oluşturulacak. İşçilerimizin bugünkünde farklı hiç bir şey olmayacak. İşçi kardeşlerimizin her zaman yanlarında olacağız” şeklinde konuştu.   
Editör: Haber Merkezi